Primul dosar penal inregistrat in Timis pentru zadarnicirea combaterii bolilor! Procurorii din Lugoj cerceteaza o femeie care a venit din Italia si, pentru a nu se autoizola, a declarat ca vine din Germania

Primul dosar penal din judetul Timis care are ca obiect infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, in data de 19.03.2020, iar procurorii au inceput cercetarile fata de o tanara care a mintit la intrarea in tara, pentru a evita plasarea in izolare timp de 14 zile.


Prin Ordonanta din data de 16.03.2020 s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta de art. 352 alin. (1) din Codul penal si pedepsita cu pana la 2 ani de inchisoare sau amenda.

“In  data de 13.03.2020 numita C.R.R. s-a intors din Italia (Provincia Bolzano), dintr-o zona cu risc de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), iar la punctul de trecere a frontierei Nadlac a declarat ca vine din Germania, ascunzand faptul ca vine dintr-o zona puternic afectata de virusul susmentionat, existand riscul de raspandire a respectivei boli. Mentionam ca deplasarea a facut-o cu un autocar, fiind depistata de lucratorii Politiei Municipiului Lugoj in statia de debarcare / imbarcare persoane de pe strada Coloman Wallisch din Lugoj”, ne-a transmis procurorul; Dorel Ursulescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj.

In continuare organele de cercetare penala vor efectua cercetari cu privire la infractiunea susmentionata. (V.E.)

 

Leave a Reply