INCIDENT in prima noapte de carantina! Scandal facut pe strada de o familie de tigani din Timisoara, cand politistii au aplicat amenda pentru incalcarea restrictiilor de circulatie

Prima noapte de carantina in Romania, cu restrictionarea totala a circulatiei pe drumurile publice, a provocat o serie de incidente intre fortele de ordine si unii participanti la traficul rutier, care nu erau la curent cu noile reglementari legale si nu aveau asupra lor documente care sa justifice iesirea din casa.


Un astfel de incident s-a petrecut si pe strada Chisodei, in partea de sud a Timisoara, unde, aproape de miezul noptii, politistii au oprit pentru control un autoturism in care se aflau mai multe persoane de etnie tiganeasca.

In conditiile in care nici soferul, nici ceilati ocupanti din masina nu aveau asupra lor declaratii pe propria raspundere privind motivul deplasarii si traseul, politistii au cerut actele pentru completarea proceselor verbale de sanctionare.

“In acel moment, toti tiganii au coborat din masina si au facut un scandal groaznic. Efectiv, au trezit toata zona cu tipete si vaicareli. In zadar incercau politistii sa le explice ca, luni seara, de la ora 22, au intrat in vigoare noile restrictii militare de circulatie, ca nu au reusit sa-i calmeze. Probabil, cand au vazut ca se completeaza procesele verbale, au devenit si mai zgomotosi si agitati”, ne-a declarat proprietarul unui imobil de pe Aleea Ghirodei, care a fost trezit din somn de tipetele de pe strada.

Conform informatiilor date publicitatii de la IPJ Timis, in noaptea de luni spre marti, pe strazile din Timisoara au actionat peste 80 de echipaje mixte formate din politisti si jandarmi, care au aplicat nu mai putin de 116 amenzi, in valoare totala de 87.800 de lei.

De asemenea, IGPR a anuntat ca, la nivel national, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat masura restrictionarii circulatiei in intervalul orar 22-06. Valoarea amenzilor aplicate doar in Bucuresti a fost de 234.400 lei.

Ordonanta Militara nr.2 prevede amenzi cuprinse intre 100 de lei si 5000 de lei pentru cei care nu-si pot justitica prezenta pe strada, dupa ora 22. (V.E.)

 

One thought on “INCIDENT in prima noapte de carantina! Scandal facut pe strada de o familie de tigani din Timisoara, cand politistii au aplicat amenda pentru incalcarea restrictiilor de circulatie

Leave a Reply