ALERTA. Inca 13 morti din cauza coronavirusului, toti din Suceava! Cea mai neagra zi de la declansarea crizei, cu 21 de victime. Municipiul Suceava, in carantina totala

Grupul pentru Comunicare Strategica a anuntat, luni seara, inca 13 morti din cauza Covid-19, inregistrandu-se astfel cel mai mare numar de victime inregistrate intr-o singura zi: 21. Cel putin una dintre aceste victime a murit in urma cu 8 zile.


”Toate cele 13 persoane cu varsta cuprinsa intre 40 si 80 de ani au fost internate in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, in mai multe sectii, dupa cum urmeaza, nefrologie, boli interne, chirurgie plastica, gastroenterologie. Decesele au fost inregistrate in perioada 22- 29 martie 2020. Data confirmarii rezultatelor pozitive catre INSP este 30 martie 2020”, transmite GCS.

De mentionat ca noul manager al Spitalului Judetean Suceava, dr. Florin Filip, a afirmat luni ca la aceasta unitate medicala s-ar fi inregistrat de fapt 20 de decese cauzate de Covid-19, desi, de la debutul pandemiei, Grupul de Comunicare Strategica a indicat doar 10 decese in Suceava din cauza noului coronavirus.

In acelasi timp, noua directoare a Direcţiei de Sanatate Publica Suceava, Manuela Trifan, afirma ca spitalul nu a transmis lista actualizata a deceselor inregistrate la SJU incepand cu data de 25 martie. Dupa cele 21 de decese raportate astazi, numarul mortilor din Romania a ajuns la 65.

Din cele 1952 de cazuri confirmate pozitiv cu virusul Covid-19, nu mai putin de 593 sunt din Suceava, motiv pentru care, prin Ordonanta Militara nr. 6, municipiul Suceava a fost declarat in carantina. (G.G.)

Leave a Reply