Sapte spitale din Romania, sponsorizate cu peste 2 milioane de euro de catre Hidroelectrica! Printre beneficiari, si Spitalul Municipal din Caransebes, unitate medicala din orasul ministrului Marcel Vela

Sapte spitale din Romania, cu unitati de primiri urgente, vor fi sponsorizate de Hidroelectrica cu suma totala de 10.033.000 lei. Printre unitatile medicale care vor primi bani, peste 300.000 de euro, se numara si Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, cel mai important spital din orasul condus de actualul ministru de Interne, Marcel Vela, in calitate de primar, timp de trei mandate, intre 2004 – 2016.


Decizia a fost luata, luni, de actionariatul societatii, in cadrul unei sedinte extraordinare, ca urmare a situatiei de risc exceptional pentru sanatatea publica generata de raspandirea noului coronavirus, si in contextul cresterii constante a numarului confirmat de persoane infectate pe teritoriul Romaniei, arata Hidroelectrica.

”Sprijinirea spitalelor romanesti tocmai a devenit prioritatea numarul unu in politica de sponsorizari a Hidroelectrica. Am auzit chemarea in ajutor si raspundem: stim ca e mare nevoie de echipamente de prima urgenta, echipamente de protectie, materiale de curatare, echipamente sanitare, dezinfectanti si alte obiecte esentiale folosite in scopul protejarii pacientilor si al personalului. Este momentul sa fim solidari”, a declarat Bogdan Badea, presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Suma de peste 10,033 miloane de lei alocata astazi actiunilor de sponsorizare este repartizata unitatilor medicale dupa cum urmeaza:

Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes – 1.500.000 lei;

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea – 1.500.000 lei

Spitalul Clinic Judetean Mures – 1.033.000 lei

Spitalul Judetean de Urgenta Deva – 1.500.000 lei

Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu – 1.500.000 lei

Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin – 1.500.000 lei

Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava – 1.500.000 lei

Decizia de sponsorizare, precum si hotararile privind alocarile de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi actionari, statul roman prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri si Fondul Proprietatea. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply