Primul sat din Timis izolat total de restul lumii, din motive de Covid-19. “Nici autobuzele nu mai pot intra”, anunta primarul

Sacosu Turcesc, un sat din Timis cu aproape 1000 de locuitori, apartinand comunei cu acelasi nume, este prima localitate din vestul tarii care intra in carantina.


Decizia a fost luata, in aceasta dupa-amiaza, de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, primaria localitatii a fost inchisa, ca urmare a faptului ca doua angajate au fost testate pozitiv cu noul virus Covid-19.

„Situatia este foarte grava. Am discutat si cu doamna prefect si cu presedintele Consiliului Judetean, pentru a le expune ce este aici. S-a decis astfel izolarea totala a localitatii. Nici autobuzele nu mai pot intra, ocolesc localiatea. Se mai poate intra doar cu alimente, apa, un preot, daca moare cineva. Deja, politistii sunt la intrarile in localitate”, a declarat primarul comunei, Gabriel Koller, pentru deBanat.ro.

In opinia primarului localitatii, numarul persoanelor infectate cu coronavirus ar putea fi mult mai mare, intrucat DSP Timis nu a efectuat teste.

“Nici mie, nici celorlalti angajati ai primariei care au fost in contact cu colegele noastre depistate pozitiv”, a precizat edilul sef al primei comune din Timis cu carantina totala. De remarcat ca, unii medici de la DSP Timis, care ar trebui sa fie mai activi in razboiul local cu Covid-19, au salarii de peste 18.000 de lei. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply