Activitatea de judecata la Curtea de Apel Timisoara ramane suspendata! Accesul in Palatul Dicasterial este interzis, cu exceptia partilor si a participantilor la cauzele urgente

Curtea de Apel Timisoara a anuntat ca, incepand cu data 1 aprilie 2020, avand in vedere ca este instituita in continuare starea de urgenta pe teritoriul Romaniei in temeiul Decretului nr.195/16.03.2020, se prelungesc masurile dispuse prin Decizia nr. 41 din 11.03.2020  emisa de Presedintele Curtii de Apel Timisoara.


Astfel, se suspenda activitatea de judecata la nivelul Curtii de Apel Timisoara si instantele din circumscriptia teritoriala a acesteia, pentru toate cauzele aflate pe rol, cu exceptia cauzelor urgente care au fost stabilite a se judeca in perioada sarii de urgenta.

Cauzele care se judeca de urgenta vor fi afisate saptamanal pe pagina de internet a instantei si la intrarea in incinta Palatului Dicasterial.

Celelalte cauze nu se vor judeca, chiar daca au fixate termen de judecata in luna aprilie, ele fiind suspendate de drept in temeiul aceluiasi decret prezidential.

Incepand cu data de 1 aprilie 2020, accesul in incinta Palatului Dicasterial va fi interzis, cu exceptia partilor si participantilor din dosarele urgente.

Incepand cu data de 1 aprilie 2020 se mentine masura dispusa prin HCC nr.9/25.03.2020 cu privire la suspendarea programului de lucru cu publicul la Compartimentele Arhiva si Registratura, precum si la Biroul de Relatii cu Publicul din cadrul Curtii de Apel Timisoara, Tribunalul Timis si Judecatoria Timisoara.

Transmiterea tuturor petitiilor/cererilor se va realiza doar prin intermediul postei electronice, fax sau posta.

De asemenea, avand in vedere ca prin Hotararea nr.9/25.03.2020 Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Timisoara a adoptat in integralitate dispozitiile Hotararii CSM nr.417/24.03.2020,  pentru activitatea de judecata a Curtii de Apel Timisoara si a instantelor din circumscriptia teritoriala a acesteia, astfel ca:

  1. La art.1 alin.2 literele b) si c) din HCC nr.9/25.03.2020, obiectul „masuri de protectie a minorilor  – Legea nr. 272/2004” se refera doar la masura  plasamentului in regim de  urgenta, asa cum este prevazut  de art.68 din Legea nr. 272/2004, stabilit de catre instanta in conditiile  art.100 alin.(3) din aceeasi lege.
  2. La art.1 alin.(4) din HCC nr.9/25.03.2020, in cazul cererilor cu obiect contestatie la executare, schimbari in executarea unor hotarari  ori inlaturarea sau modificarea  pedepsei, pe durata  starii de urgenta se solutioneaza doar  cauzele  cu persoane private de libertate.

“Ambele  decizii produc efecte de la data emiterii efective si se publica pe pagina de internet a instantei, pe intranetul instantei, la avizierul instantei si la intrarea in Palatul Dicasterial si se va comunica instantelor din raza de competenta a Curtii de Apel Timisoara”, se precizeaza in comunicatul transmis de Biroul de presa al Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply