Panica Covid-19 din randul medicilor de familie din Timisoara face victime! Dorel Macelaru, tatal dirijorului de talie mondiala Cristian Macelaru, a decedat din cauza unei pneumonii

Doliu si multa tristete in comunitatea credinciosilor penticostali de la Biserica Elim din Timisoara, dupa decesul fulgerator al unuia dintre cei mai cunoscuti membri ai acestui cult crestin din toata tara.


Dorel Macelaru, 78 de ani, unul dintre pionienii muzicii crestine orchestrale din Romania, care a dirijat mai bine de 38 de ani orchestra “Glasul iubirii” a Bisericii Elim Timisoara, a decedat in plina pandemie de coronavirus, la doua saptamani dupa ce acuzat temperaturi ridicate si o tuse seaca.

Panica instaurata in randul medicilor, dupa ce aproape 500 de cadre medicale din Romania s-au infectat de la pacientii pozitivi cu Covid-19, au determinat un consult formal din partea medicului de familie, care i-a spus ca are raceala, sa nu-si faca probleme, ca nu e vorba despre coronavirus.

“E dureros! Nimeni nu si-a luat ramas bun de la el, pentru ca nimeni nu se astepta sa cedeze. Era un om puternic si plin de viata. A murit singur, in casa, in data de 2 aprilie. Rezultatul analizei medicale a aratat ca avea doar pneumonie si ca putea fi tratat. Nu cred ca vor fi acuzatii, pentru ca e vorba despre o familie de credinciosi si nu cred ca vor face vreo plangere. Dumnezeu le rezolva pe toate”, ne-a relatat o unul dintre apropiatii familiei.

Dorel Macelaru a fost condus pe ultimul drum, in 3 aprilie, insotit de cativa membri ai familiei, atat cat permit starea de urgenta pe care o traverseaza Romania si ordonantele militare in vigoare.

“A condus si format zeci de caractere ale tinerilor care cantau in cea mai mare orchestra bisericeasca din Romania. Scriind noi aranjamente muzicale pentru orchestra si pregatind noi generatii de instrumentisti, Dorel Macelaru a sustinut continuitatea echipelor de inchinatori. Orchestra Glasul iubirii slujeste in programele de inchinare ale Bisericii Elim din Timisoara. Nu doar familia Macelaru este in doliu, ci intregul oras”, spun reprezentantii Bisericii Elim Timisoara.

Potrivit celor care l-au cunoscut, Dorel Macelaru a fost un om modest, care nu a urmarit luxul si nici viata selecta. Familia sa il descrie ca pe un tata exemplar si un sot ideal. Si-a crescut copiii in deplina moralitate, acestia fiind la randul lor exemple de demnitate si viata.

Unul dintre copiii sai este nimeni altul decat Macelaru Cristian, dirijor sef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln – Germania, viitorul director muzical al Orchestrei Nationale a Frantei si laureat al Premiilor Grammy din acest an. Sincere condoleante familiei indurerate. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply