Amenda de 2.000 de lei pentru un fost senator, dupa ce s-a laudat pe Facebook ca i-a oferit sotiei o cina romantica pe plaja. “Noi vrem sa combatem virusul prin iubire!”

Politistii din cadrul IPJ Constanta s-au autosesizat, duminica seara, dupa aparitia pe retele de socializare a unor fotografii de la o petrecere romantica, in doi, care a avut loc pe plaja din Eforie Sud, si au aplicat o amenda de 2.000 de lei pentru incalcarea restrictiilor militare privind libera circulatie.


Persoana sanctionata este nimeni altul decat Gigi Chiru, fost senator, in perioada 2012-2016, fost presedinte al PDL Constanta, fost urmarit penal pentru ca ar fi cerut o mita de 1,5 milioane de euro de la un agent economic, care nu a rezistat ispitei de a-i face o surpriza sotiei si de a o invita la o gustare si la un dans pe malul marii.

Masa romantica, atmosfera de vis, iubirea care a plutit in aer, aproape ca nici nu ar fi existat, fara postarea unor fotografii pe Facebook.

In mod firesc, internautii s-au intrebat cum a fost posibila “evadarea” din izolarea la domiciliu. „Pe declaratie ce ati scris? Nu de alta, dar cum sfidati voi legile sa le sfideze si altii”, a intrebat unul dintre carcotasi.

Nu peste mult timp, IPJ Constanta a si emis un comunicat cu amendarea lui Gigi Chiru. „Urmare a aparitiei in spatiul public a unor imagini in care 2 persoane sarbatoreau un eveniment, in localitatea Eforie, va comunicam faptul ca acestea au fost sanctionate contraventional, pentru nerespectarea Ordonantei Militare nr. 3, cu amenda in valoare de 2.000 de lei”, au transmis, duminica, reprezentantii IPJ Constanta.

Nici macar acest anunt nu a reusit sa-i strice starea zen fostului senator de Constanta, care a replicat, printr-un mesaj, ca vrea sa combata virusul prin iubire. „Sa transformi un eveniment in familie, de Sfintele Florii, in subiect de pandemie publica, este prea mult. Oameni buni, nu am incalcat niciun decret, nicio lege, suntem izolati la fel ca toata lumea. Noi vrem sa combatem virusul prin iubire, prin normalitate. Nu vrem sa suparam pe nimeni. Suntem alaturi de cei in suferinta. Neputinta sau manipularea unora, nu este generatä de mine sau familia mea. Va rog sa ne scuzati pentru ca suntem optimisti si fericiti”, a precizat Gigi Chiru in mesajul postat pe Facebook. (V.E.)

Sursa foto: facebook

Leave a Reply