O ciobanita din Banat si-a descoperit moarte 144 de oi! Politia a demarat o ancheta pentru uciderea animalelor, cu intentie, fara drept

Proprietara unei ferme de ovine din satul Zorile, comuna Copacele, judetul Caras-Severin, a sesizat politia ca, marti dimineata, si-a gasit moarte toate cele 144 de oi din septelul pe care l-a detinut.


“La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Caransebes si politisti de la SAESP Caras-Severin, impreuna cu medici veterinari, iar din primele cercetari s-a constatat ca animalele au murit la scurt timp dupa ce au baut apa din adapatoarea situata in apropierea salasului. In continuare, s-a efectuat cercetarea la fata locului si au fost recoltate probe biologice”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Caras-Severin, Alina Boeru.

Din primele verificari a rezultat ca turma de oi ar fi pascut pe un teren unde este plantata o livada de pruni, iar la tulpina pomilor au fost gasite gramezi de azot, pe sol, precum si fecale de ovine. Aceasta livada este situata in apropierea adapatoarei din care animalele au baut apa.

“Este o ancheta in desfasurare in acest caz. Noi am fost sesizati, luni seara, si am dispus deschiderea unei anchete, am trimis inspectorul sanitar-veterinar zonal si o echipa de medici, la fata locului.

Au fost recoltate probe de apa, organe si continut stomacal. O parte dintre probe va fi analizata la laboratorul nostru din Resita, iar o alta parte va fi trimisa la Bucuresti pentru analize mai amanuntite.

Totodata, am dispus masura ingroparii celor 140 de animale. Momentan, suspiciunea noastra este de intoxicatie, iar cauza ar fi sursa de apa, insa doar rezultatele analizelor vor spune cu exactitate care este cauza mortii animalelor”, a afirmat directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Caras-Severin, Pavel Borchescu.

In continuare, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere a animalelor fara drept, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul si a persoanelor vinovate de savarsirea faptei, care risca pana la 1 ani de inchisoare sau amenda. (G.G.)

Sursa foto: radio Resita

Leave a Reply