MAI a decis suspendarea altor doua site-uri de stiri false, dar furnizorii de internet inca nu au reusit sa le blocheze! Sorin Grindeanu, atacat pe unul dintre site-uri, pentru punerea in aplicare a deciziilor MAI

Accesul la alte doua site-uri de stiri si comentarii, gazduite pe servere din Statele Unite ale Americii, ar fi trebuit sa fie blocat, inca de joi, de furnizorii de internet din Romania, pe motiv ca ar gazdui “informatii complet false sau distorsionate care au potentialul de a crea panica in randul cetatenilor”.


Deocamdata, dupa cum se poate constata tastand cele doua adrese web, accesul la cele doua site-uri inca nu a fost blocat, in timp ce, pe unul dintre acestea, s-a lansat un atac la adresa presedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu.

Cele doua site-uri, veghepatriei.wordpress.com si vremuritulburi.com, publica articole bazate strict pe teorii ale conspiratiei, titrand printre altele ca “marele plan din spatele proiectului COVID-19 ar fi reducerea populatiei si controlul multimilor prin instituirea unui mod nou de viata fara drepturi si libertati, controlat de un nou guvern unic mondial menit sa excluda Rusia si China din prim-planul geopolitic”.

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat joi, 16 aprilie, in urma analizei realizate de Grupul de Comunicare Strategica, sa fie blocat accesul utilizatorilor de internet la site-urile: https://veghepatriei.wordpress.com/ si https://vremuritulburi.com/, deoarece „materialele gazduite pe site-urile mentionate sunt complet false sau distorsioneaza informatiile si au potentialul de a crea panica in randul cetatenilor”, se arata in decizia ANCOM, comunicata furnizorilor de internet din Romania.

“Articolele de pe site-ul https://veghepatriei.wordpress.com/ sunt bazate strict pe teorii ale conspiratiei, marturii ale asa-numitor ofiteri de informatii ai serviciilor romanesti si straine, date total false, fiind clar ca acest site gazduieste o campanie de dezinformare”, se mai arata in analiza care a dus la decizia de blocare a celor doua site-uri.

Avand in vedere faptul ca cele doua site-uri sunt gazduite pe servere din afara Romaniei, mai exact in Statele Unite ale Americii, ANCOM a cerut tuturor furnizorilor de internet din Romania sa blocheze accesul utilizatorilor la aceste site-uri. Nerespectarea masurii constituie contraventie si se pedepseste cu amenzi intre 10.000 de lei si 70.000 de lei. (V.E.)

Leave a Reply