VIDEO! Patru barbati au fost arestati preventiv, dupa revolta stradala din seara de Inviere, din Hunedoara. O multime infierbantata a atacat politistii si jandarmii, care s-au autoevacuat din zona

Patru persoane care au participat la incidentele de strada violente, de sambata seara, din municipiul Hunedoara, in urma carora echipajele de politie s-au autoevacuat dintr-un cartier al orasului, dupa ce asupra lor s-a aruncat cu pietre si obiecte contondente, au fost retinute, duminica, de politisti si vor fi prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice.


Reamintim ca politistii si jandarmii care verificau respectarea restrictiilor de circulatie impuse de epidemia de coronavirus, in cartierul Micro 7, au fost atacati de mai mulți localnici, care s-au revoltat impotriva masurilor de izolare impuse de autoritati.

Desfasurarea ostilitatilor a fost filmata si transmisa in direct pe Facebook de sotia unuia dintre capii revoltei, motiv pentru care politistii si jandarmii nu au recurs la folosirea excesiva a fortei, ci au decis sa se autoevacueze din zona.

Totusi, potrivit martorilor oculari, violentele au escaladat in momentul in care politistii au oprit o persoana si au legitimat-o. Barbatul nu ar fi avut documentele necesare pentru a iesi din casa in perioada starii de urgenta, ar fi devenit recalcitrant, moment in care agentii de politie au scos pistoalele si le-au indreptat spre persoanele recalcitrante, dar nu au folosit armele. Alte echipaje le-au venit in ajutor, insa s-au retras din fata multimii care a devenit tot mai agresiva.

„Patru dintre barbatii condusi, ieri, la sediul Politiei Municipiului Hunedoara au fost retinuti preventiv. Acestia urmeaza a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice”, a informat, duminica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nitu.

Totodata, pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare politistii au aplicat trei sanctiuni contraventionale, in valoare de 9.000 de lei, insa ancheta referitoare la acest aspect este in desfasurare.

„Ancheta va continua in acest caz, in vederea luarii de masuri legale fata de toti cei implicati. In urma analizarii imaginilor video urmeaza a fi aplicate sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea ordonantelor militare fata de toti cei care nu si-au justificat prezenta la locul incidentului”, a precizat Nitu.

 

Noua persoane au fost conduse la audieri, dupa ce politistii au fost atacati cu pietre de mai multe persoane, sambata dupa-amiaza, intr-un cartier din municipiul Hunedoara, doua masini ale politiei fiind avariate de o parte dintre cei prezenti in zona.

Incidentul de la Hunedoara s-a produs dupa ce, in timpul unui raid efectuat de politisti, pe tema respectarii ordonantelor militare, un barbat aflat sub influenta alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai multi locuitori din zona s-au manifestat violent la adresa fortelor de ordine.

Pe imaginile distribuite pe retelele de socializare se observa cum politistilor li se adreseaza cuvinte jignitoare. De asemenea, un barbat loveste cu cotul in geamul unei masini de politie care are oglinda laterala smulsa.

Pentru restabilirea calmului, in zona au intervenit politisti, jandarmi si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale (SAS). Toate persoanele din acea zona s-au retras in locuinte, sambata seara, si situatia a revenit la normal.

Dispozitive de ordine publica, constituite din politisti si jandarmi, sunt prezente, in continuare, duminica, in zona, fara sa mai fie constatate incalcarii ale legii, a mai precizat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara. (V.E.)

UPDATE. Instanta de judecata a admis propunerea procurorilor si a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pentru capii revoltei de la Hunedoara.

Leave a Reply