Maria Grapini, revoltata de declaratia ministrului Sanatatii privind carantinarea persoanelor de peste 65 de ani. “Dezmintiti public informatia, care ar duce la masuri naziste, nu de protectie!”

Uluitoarea declaratie a ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, care a lansat in spatiul public ideea ca persoanele peste 65 de ani sa fie carantinate in hoteluri, pe o perioada de 3 luni, a starnit revolta Mariei Grapini.


In conditiile in care europarlamentara din Timisoara a trecut pragul celor 65 de ani si, in consecinta, se simte vizata de masura izolarii a peste 3 milioane de persoane nascocita de ministrul Tataru, i-a cerut sa dezminta public aceasta informatie.

In viziunea Mariei Grapini, aceasta masura ar avea caracter nazist, nu de protectie, si daca nu va fi retractata, se va adresa institutiilor europene si, daca va fi cazul, si instantelor internationale.

Iata mesajul postat de Maria Grapini pe Facebook.

“Hristos a Inviat, domnule ministru Tataru!

Stiu ca sunteti crestin si dintr-o zona unde traditiile si credinta sunt respectate! Suntem in Saptamana Luminata si a doua zi de Pasti si as vrea sa marturisiti public ca sunt stiri false, declaratiile dumneavoastra care circula pe internet! Sunt unul dintre milioanele de romani care au trecut pragul celor 65 de ani, unii doar cu o zi, stabilit ca prag de izolare acasa!

Am respectat ordinul pentru ca inteleg sa existe ordine in perioada unei pandemii. Dar sa ne luati de acasa-indiferent daca ne-ati testat sau nu, indiferent daca suntem infectati sau sanatosi, sa ne duceti in carantina incalca drepturile noastre de cetateni romani si europeni!

Va cer, domnule ministru, sa dezmintiti public informatia care ar duce la masuri naziste nu de protectie!

Daca nu veti face dezmintire, voi considera adevarata stirea si, in calitate de europarlamentar, ma voi adresa institutiilor europene. Si daca va fi nevoie ma voi adresa instantelor internationale. Imi doresc sa nu fie cazul!

V-am scris cu ceva timp in urma o scrisoare in care va ceream sa comunicati, transparent, complet si corect, cu cifre comparative cu anul trecut din aceiasi perioada, situatia imbolnaviror, deceselor! Nu mi-ati raspuns dar nici nu comunicati! Nu va bateti joc de romani!”, este avertismentul transmis ministrului Nelu Tataru. (Mara Ion)

UPDATE. Intr-o declaratie de ultima ora, ministrul Sanatatii a dezvaluit ca ideea carantinarii persoanelor de peste 65 de ani apartine doctorului Streinu Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, si este cuprinsa intr-un program de prevenire a imbolnavirilor cu Covid-19 numit “Vacanta Mare”.

 

Leave a Reply