Un stadion din Timisoara va “gazdui” un spital de campanie pentru tratarea pacientilor Covid-19. Acesta va avea regim de obiectiv militar

Inmultirea cazurilor de coronavirus in Romania, unde numarul persoanelor infectate a trecut de 9.200, determina autoritatile sa caute solutii pentru amenajarea de noi spatii pentru ingrijirea bolnavilor.


Dupa ce salile de sport din Cluj-Napoca si Brasov au fost transformate in spitale de campanie, la fel si Stadionul “Portul” din Constanta, un asemenea obiectiv medical de criza va fi instalat si la Timisoara.

Anuntul a fost facut de Prefectura Timis. Cel mai probabil, noul spital de campanie va fi ridicat pe stadionul CFR Timisoara.

„Sistemul Medical Modular de Interventie si Tratament de la Timisoara va avea rolul de a trata cazurile usoare si medii de infectari cu COVID-19 pentru judetul Timis si zona de vest si va asigura decongestionarea altor unitati medicale din zona de vest. Unitatea mobila va avea si o tabara de carantinare, cu o zona de izolare si triaj pentru cazurile asimptomatice”, a comunicat Prefectura Timis.

Urmeaza ca, zilele viitoare, MApN sa ofere mai multe detalii despre functionarea spitalului mobil din apropierea Garii de Nord Timisoara, care va avea regim de obiectiv militar. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply