Arogantul politist local din Timisoara care l-a umilit pe fotoreporterul Agerpres Constantin Duma, fiind la un pas sa-l amendeze cu 500 de lei, cercetat disciplinar si pasibil de eliberare din functie

Atitudinea aroganta a unui agent de la Politia Locala Timisoara, care s-a comportat ca un militian si l-a umilit in strada pe cunoscutul fotoreporter Constantin Duma, jurnalist al agentiei nationale Agerpres, cetatean de onoare al municipiului Timisoara, va face obiectul unei anchete interne.


“Politia Locala Timisoara s-a autosesizat cu privire la situatia semnalata de mass-media referitoare la incidentul verbal dintre fotoreporterul Constantin Duma si un politist local care a avut loc in seara zilei de vineri, 24 aprilie 2020.

Astfel, in urma cercetarii prealabile efectuate de Compartimentul Control Intern, a fost sesizata Comisia de Disciplina, avand in vedere calitatea de functionar public a politistului local, in conformitate cu prevederile OUG 57/2019 privind Codul Administrativ coroborat cu HG 1344/2007 in vederea stabilirii gradului de vinovatie a acestuia si a masurilor legale, in cazul in care se va constata ca faptele savarsite constituie abatere disciplinara, conform legislatiei in vigoare si Regulamentului Intern al Directiei Politia Locala Timisoara”, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei care, in aceasta perioada, se afla in subordinea IPJ Timis.

Reamintim ca, vineri seara, agentul Adrian Avramescu, politist local din iulie 2016, se afla in magazinul Profi de pe strada Renasterii, din Timisoara, pentru a verifica daca se respecta hotararea primarului Nicolae Robu privind purtarea mastii de protectie. Un prim exces de zel, intrucat obligatia intra in vigoare din urmatoarea zi, din 25 aprilie.

Acesta l-a abordat pe Constantin Duma, care se afla la cumparaturi, si dupa un schimb de replici, sub pretextul ca jurnalistul s-a “uitat urat” la organul care aplica legea, a intentionat sa-l amendeze cu 500 de lei.

Ulterior, dupa ce a realizat ca are o problema, intrucat Constantin Duma avea si legitimatie de presa, si declaratie pe propria raspundere, Adrian Avramescu si colegul sau de echipaj au plecat in graba de la fata locului.   

“Solicit autoritatii pe care Politia Locala o reprezinta sa recupereze inregistrarile de la magazin si de la masina oficiala a Politiei Locale, care vineri 24 aprilie, la ora 20,50, sigur se afla in misiune, in situatia prezentata. Sau Politia Nationala, coordonator in virtutea ordonantelor militare.

In viata mea nu am fost jignit intr-un mod asa de grosolan de un om, nu vorbesc de autoritate. Oare cine face examinarea psihologica a acestor persoane spre o cariera de mare succes.

Ultima remarca : Oare sa fi fost eu singurul care sa fi avut parte de un astfel de tratament? Personal, daca asa ar sta lucrurile, las totul ca o remarca, poate amara ca nervii ne pot fi intinsi la maximum. Ce poate fi mai amar decat o experienta negra in Era Coronavirus?“, a scris pe pagina sa de Facebook, fotoreporterul Constantin Duma. (G.I.)

One thought on “Arogantul politist local din Timisoara care l-a umilit pe fotoreporterul Agerpres Constantin Duma, fiind la un pas sa-l amendeze cu 500 de lei, cercetat disciplinar si pasibil de eliberare din functie

  1. Suntem si noi foarte curiosi despre activitatea politistului comunitar Adrian Avramescu si performantele sale de pana acuma, conform acestei liste a fost angajat inca din 2016. Deci nu e un incepator in ale aplicarii legii. Suntem de asemenea curiosi si despre deznodamantul acestei povesti, daca A-vra-mes-cu va fi dat afara si daca seful politiei comunitare isi va da demisia.

    http://www.polcomtim.ro/concursuri/ciul2016/rsdos.PDF

Leave a Reply