Un detasament de jandarmi din Gruparea Mobila Craiova, retras din misiuni, dupa ce 15 militari au fost testati pozitiv cu Covid-19

Un detasament din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova a fost retras din misiunile Covid-19 si urmeaza ca un numar de 70 de militari sa fie testati medical, dupa ce inca 7 jandarmi au iesit pozitivi la testul pentru depistarea coronavirusului.


Acestia au fost testati dupa ce 8 colegi de-ai lor au fost diagnosticati cu noul COVID-19. Cei 15 jandarmi infectati sunt internati in Spitalul de Boli Infectioase Craiova, unde se afla si familia unuia dintre ei.

Primul militar a ajuns la spital, impreuna cu socrii sai, in seara de 23 aprilie, cu simptome ale infectiei cu noul coronavirus. In urma anchetei epidemiologie, au fost testati si sotia si copilul jandarmului, care au fost diagnosticati cu COVID-19 si internati in spital.

Intreg detasamentul din care jandarmii infectati fac parte a fost retras din misiuni, iar cei aproximativ 70 de militari au fost testati pentru COVID-19.

14 dintre ei au fost depistati pozitiv la coronavirus si sunt internati in Spitalul de Boli Infectioase Craiova, iar restul sunt izolati la domiciliu, impreuna cu familiile lor. In izolare se afla si alte persoane care, in urma anchetei epidemiologice, au fost stabilite ca fiind contacti ai jandarmilor infectati. (V.E.)

Leave a Reply