Fosta ministra Sorina Pintea, trimisa in judecata de DNA in dosarul spagilor primite in calitate de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare

Fosta ministra PSD a Sanatatii, Sorina Pintea, a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul in care a fost prinsa in flagrant luand spaga 120.000 de lei.


Sorina Pintea este acuzata de luare de mita in forma continuata a informat, joi, DNA, in calitate de manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures.

”In perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect “proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala”, se arata in rechizitoriul procurorilor anticoruptie.

Concret, precizeaza DNA, ”inculpata ar fi primit banii respectivi in incinta unitatii medicale pe care o conducea, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite”.

”In data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In cauza s-a instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra a doua terenuri ce apartin inculpatei”, se mai arata in comunicatul procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

DNA precizeaza ca anterior sesizarii instantei de judecata cu acest rechizitoriu, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoaştere a vinovatiei cu o persoana fizica, in sarcina acesteia fiind retinuta infractiunea de complicitate la luare de mita in forma continuata. (V.E.)

Leave a Reply