Sectia 5 Politie Timisoara cerceteaza imprejurarile in care avertizorul de integritate Mirela Toc, de la Primaria Timisoara, a fost atacata de un biciclist, pe strada

Seful Sectiei 5 Politie din cadrul IPJ Timis, comisarul Robert Prohap, a anuntat ca un politist din subordinea sa a inceput cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care o functionara de la Primaria Timisoara a fost lovita intentionat, cu bicicleta, pe strada, de o persoana necunoscuta.


Incidentul a avut loc in 26 februarie, pe strada Divizia 9 Cavalerie, din Timisoara, iar victima agresorului pe doua roti a fost Mirela Toc, avertizor de integritate la Biroul Salubrizare din cadrul Primariei Timisoara, care era pe teren in cautarea de rampe de gunoi clandestine.

“Am fost accidentata in fata la Dedeman, cand un cetatean care era in spatele meu, a intrat in mine cu bicicleta. Si eu eram pe bicicleta. Am sesizat IPJ, ITM si Primaria Timisoara. Consider ca a fost accident de munca, intrucat eram in timpul serviciului”, ne-a declarat Mirela Toc la vremea respectiva.

La aproape doua luni de la producerea evenimentului, seful Sectiei 5 Politie i-a comunicat petentei ca agentul sef Iulian Bizadea a inceput cercetarile in rem pentru “neluarea / nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca”, infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la 3 ani sau cu amenda.

“Cercetarile continua pentru stabilirea imprejurarilor producerii faptei si tragerea la raspundere penala a autorilor”, a comunicat comisarul Robert Prohap.

Imediat dupa producerea mini-atentatului la sanatatea si integritatea Mirelei Toc, seful Biroul Salubrizare din cadrul Primariei Timisoara, Daniel Coras, ne-a comunicat ca avertizorul de integritate era la zi cu instructajul de protectia muncii.

“Doamna Mirela Toc a semnat fisa de protectia muncii pe acest an, i s-a facut instructajul specific, iar in ceea ce priveste faptul ca trebuie sa merga pe teren pentru a depista depozite clandestine de gunoi, aceasta obligatie e mentionata in fisa postului. Este una dintre atributiile ei de serviciu.” (G.I.)

One thought on “Sectia 5 Politie Timisoara cerceteaza imprejurarile in care avertizorul de integritate Mirela Toc, de la Primaria Timisoara, a fost atacata de un biciclist, pe strada

  1. Consider ca domnul Prohap si-a asumat foarte multa responsabilitate prin repartizarea lucrarii unui subordonat de ai sai si prin comunicarea acestui lucru. Domnule Prohap acest faptuitor nu trebuie sa scape!

Leave a Reply