ALERTA Covid-19 la Politia Locala Timisoara! Sediul a fost dezinfectat cu substante anti-coronavirus, iar 5 politisti locali au fost plasati in izolare la domiciliu

Stare de alerta pandemica la Politia Locala Timisoara, dupa ce, duminica dupa-amiaza, un agent de la Sectia 5 Politie Timisoara, din cadrul IPJ Timis, a fost testat pozitiv cu noul coronovirus.


Primul politist din Timisoara infectat cu Covid-19 a fost internat, initial, la Spitalul Militar, dupa care a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes”.

In conditiile in care acesta facea parte din echipaje mixte de ordine publica, alaturi de jandarmi si politisti locali, Directia Politiei Locale Timisoara a anuntat ca cinci politisti locali care au participat la misiuni cu “pacientul” de la Sectia 5 au fost plasati in izolare la domiciliu.

“Ca urmare a depistarii ca pozitiv cu COVID-19 a unui politist de la Sectia 5 Politie Timisoara, un numar de cinci politisti locali care au patrulat in ultimele zile, in patrula mixta cu acesta, au fost plasati in izolare la domiciliu, fiind instiintata si Directia de Sanatate Publica Timis despre aceasta situatie. Acestia urmeaza sa fie testati pentru a se stabili daca au contactat la randul lor virusul.

Sediul Directiei Politia Locala Timisoara a fost dezinfectat cu substante omologate pentru a preintampina o eventuala transmitere a noului coronavirus in randul celorlalti politisti locali.

Politia Locala Timisoara reaminteste ca, inca de la instituirea starii de urgenta, politistii locali au fost implicati permanent, zi si noapte, pentru reducerea raspandirii noului coronavirus, impreuna cu Politia Nationala, sub coordonarea operationala a acesteia, cu jandarmii din cadrul IJJ Timis si cu reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, la toate activitatile care au presupus prezenta in strada, la supravegherea unitatilor spitalicesti, la verificarea respectarii ordonantelor militare, la verificarea persoanelor izolate la domiciliu, de sarbatori, precum si la toate activitatile care au presupus prezenta in strada a oamenilor legii”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Locale Timisoara. (G.G.)

Leave a Reply