Traficantii de tigari au abandonat un microbuz cu marfa de peste 50.000 de euro! Politistii au “recuperat” si marfa de contrabanda lansata dintr-o drona controlata de dincolo de granita

Traficantii de tigari care actioneaza in zona frontierei cu Ucraina au abandonat, sambata dimineata, marfa de contrabanda in valoare de peste 50.000 de euro, dupa ce au refuzat sa opreasca pentru control, pe o sosea din localitatea Marginea, iar politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava au plecat in urmarirea lor.


La observarea patrulei Politiei de Frontiera, care a efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, soferul unui microbuz marca Mercedes a demarat in tromba, motiv pentru care s-a pornit in urmarirea mijlocului de transport.

Dupa cateva sute de metri, oamenii legii au descoperit microbuzul abandonat, iar in interiorul acestuia au putut fi observate mai multe colete care contineau tigari. In urma inventarierii baxurilor descoperite in mijlocul de transport a rezultat cantitatea de 22.100 de pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 258.600 lei.

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea, autovehiculul folosit la transportul tigarilor, in valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, iar in continuare se fac verificari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, precum si pentru retinerea tuturor persoanelor implicate.

Tot la sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Siret au sesizat, pe directia localitatii Climauti, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.

Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor si cercetarea zonei, fiind descoperite, in zona de frontiera, doua colete cu tigari de provenienta ucraineana. In cel mai scurt timp, s-a luat masura informarii autoritatilor ucrainene despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului.

In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 1.250 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 14.600 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

In cauza, politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si pentru depistarea persoanelor implicate in activitatea infractionala, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

In total, in acest weekend, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, din care face parte si STPF Suceava, au descoperit și confiscat la „frontiera verde” si pe comunicatiile rutiere din zona 29.600 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 346.600 lei. (V.E.)

Leave a Reply