CAPTURA. Tigari de contrabanda ascunse “la capac” intr-un TIR venit din Serbia! Politistii din cadrul ITPF Timisoara au confiscat marfa de peste 270.000 de euro si aproape 200.000 de euro cash

Politistii de frontiera Mehedinti, care fac parte din Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, au descoperit si confiscat o importanta cantitate de tigari de contrabanda, care era disimulata intr-un TIR venit in Serbia, incarcat, conform documentelor, cu caramida si cu vata minerala.


In data de 07.05.2020, ora 10,15, in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul sarb C.N., in varsta de 51 de ani, la volanul unui autocamion cu remorca marca Scania care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, paleti cu vata minerala si caramida, din Serbia pentru o societate comerciala din Romania.

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat faptul ca remorca nu avea aplicat sigiliu vamal, iar in interiorul acesteia au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, mai multe cutii de carton ce contineau tigari fara timbru fiscal.

Persoana in cauza si ansamblul auto au fost preluate de catre politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti, in vederea inventarierii incarcaturii, dosar instrumentat sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti, in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat.

In continuarea cercetarilor, in baza ordonantelor de delegare emise de procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti, incepand cu ora 14, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti au pus in executare patru mandate de perchezitie domiciliara si patru mandate de perchezitie auto.

In urma perchezitiei unuia dintre autoturisme, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor suma de 190.835 euro si 10.000 de lei, iar proprietarul acestuia, un cetatean roman in varsta de 42 de ani, a fost adus cu mandat la sediul institutiei, pentru cercetari.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea totala de 110.697 pachete cu tigari, diverse marci. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 1.328.364 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii si continuarii cercetarilor de catre politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti.

In cauza, cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti, sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar cei doi barbati, cetateanul sarb si cetateanul roman, au fost retinuti pentru 24 de ore, acestia urmand sa fie prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Mehedinti, cu propunere de arestare preventiva.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply