Tranzactie uriasa cu terenuri, in Timis! Este vorba despre 1675 de hectare din zona Deta – Banloc, care se vand cu un profit de 5,3 milioane de euro

Danezii de la FirstFarms, un grup de societati foarte activ pe piata terenurilor arabile din Romania, au decis sa se retraga din vestul tarii, unde afacerea nu a performat conform asteptarilor.


Investitorii au incheiat un acord de vanzare pentru 1.675 de hectare pe care l-au achizitionat in perioada 2007-2008. Profitul este de aproximativ 5,3 milioane de euro, scrie economica.net.

Pretul de vanzare preconizat se cifreaza la 85 milioane DKK (11,4 milione de euro), tranzactia urmand a se desfasura etapizat urmatoarele 9-12 luni.

„Vanzarea este in concordanta cu planurile noastre, asa cum se mentioneaza in Raportul nostru anual pentru 2019. Acest lucru va duce la restructurarea operatiunilor noastre din vestul Romaniei dupa sezonul curent, astfel incat pana in 2021 este de asteptat sa nu mai avem operatiuni in acest centru”, spune CEO-ul FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

Grupul danez renunta la acest teren dupa 13 ani. FirstFarms avea in 2019 in Romania un business de 50,4 milioane de DKK (aproximativ 6,7 milioane de euro) prin exploatarea a aproximativ 7.600 de hectare, din care 1.400 de hectare sunt luate in arenda.

Astfel, 15% din cifra de afaceri totala a grupului a fost generata de terenurile din Romania, FirstFarms operand si in Slovacia, Cehia si Ungaria. Cu un an in urma, grupul a raportat pentru Romania un rulaj de 59,1 milioane de DKK, adica aproape 8 milioane de euro. (E.T.)

Leave a Reply