BREAKING. Premierul Ludovic Orban a facut anuntul zilei: astazi, in Romania se va institui STAREA DE ALERTA

Premierul Ludovic Orban a gasit solutia acoperirii vidul legislativ de trei zile, pana la intrarea in vigoare a Starii de Alerta. Astazi, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta va instaura STAREA DE URGENTA.


Masura este necesara si va fi luata pentru ca, pe 15 mai, expira starea de urgenta si nu se mai puteau lua decizii privitoare la restrictiile de circulatie.

”Facand o evaluare retrospectiva a ceea ce s-a intamplat in ultimele 2 luni trebuie sa va spun ca instituirea starii de urgenta, decizie luata de presedintele Romaniei, a fost una foarte buna.

Ne-a oferit cadrul pentru a putea sa luptam cu toate armele impotriva acestei epidemii. Ne-a permis sa mentinem la un nivel cat se poate de bun raspunsul impotriva acestui virus. Nu am avut probleme cu sistemul de sanatate publica, cu numarul de persoane infectate la 100.000 de locuitori, mai ales tinand cont de conditiile specifice din Romania, pentru ca au intrat in tara 1,27 milioane de romani, majoritatea din zonele rosii, am reusit sa facem fata.

Astazi, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta va instaura starea de alerta in Romania. Tot astazi, Comitetul va institui toate masurile necesare pentru a proteja viata romanilor”, a spus Ludovic Orban. (Mara Ion)

 

Leave a Reply