Inca o recunoastere internationala pentru domeniul Contabilitate din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (P)

Incepand cu anul universitar 2021, Universitatea de Vest din Timisoara detine o noua acreditare internationala din partea Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).


Prin aceasta acreditare, absolventii programului masteral Audit financiar-contabil vor fi exceptati la o parte din examenele pentru obtinerea certificarii profesionale ACCA.

„Obtinerea acestei acreditari internationale reprezinta o confirmare a seriozitatii si recunoasterea internationala a scolii timisorene de contabilitate si audit.

De altfel, sectia Contabilitate si Informatica de Gestiune este una dintre cele mai dinamice si prestigioase specializari ale Universitatii de Vest din Timisoara. Aceasta pentru ca, pe de o parte ciclul de licenta detine deja recunoasterea internationala a ACCA, iar specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik (Contabilitate si Informatica de Gestiune cu predare in limba germana) detine un acord de diploma dubla cu Hochschule Karlsruhe-Technik und Wirtschaft.

Universitatea partenera din Karlsruhe este una de mare prestigiu in Germania, aflandu-se in ultimii ani pe primele locuri in clasamentul programelor educationale de informatica si administrarea afacerilor din Germania.

Suntem orientati spre dobandirea, de catre catre studentii nostri, de competente practice care sa le permita sa se integreze adecvat pe o piata a fortei de munca cu provocari specifice generate de impactul tehnologiilor disruptive si care schimba comportamente, inclusiv modul de a fi.

De asemenea in contextul crizei COVID 19 si a limitarii circulatiei persoanelor, foarte multi dintre tinerii liceeni care probabil aplicau pentru universitati din strainatate vor gasi, in specializarile domeniului Contabilitate de la Universitatea de Vest din Timisoara, solutia identica din perspectiva pregatirii profesional-academice” a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, directorul Departamentului Contabilitate si Audit al Universitatii de Vest din Timisoara.

ACCA reprezinta una dintre cele mai importante organizatii profesionale in domeniul contabilitatii din lume, oferind certificari profesionale de renume mondial. Organizatia are in prezent peste 140.000 de membri si 404.000 de studenti si afiliati in 178 de tari, acestia fiind printre cei mai cautati profesionisti in domeniul contabilitatii auditului si raportarilor financiare din intreaga lume, satisfacand cele mai ridicate standarde profesionale in domeniu.

Certificarea profesionala ACCA confera detinatorilor un avantaj competitiv important pe piata muncii, acestia fiind recunoscuti la nivel global ca avand gandirea strategica, abilitatile tehnice si valorile profesionale necesare pentru a contribui semnificativ la dezvoltarea oricarei organizatii pentru care ar lucra sau din care ar face parte. (I.P.)

Leave a Reply