Lacul de protocol unde Sorin Grindeanu a fost initiat in tainele pescuitului la stiuca revine in administrarea statului roman, dupa interventia procurorilor DNA

Insula Belina si Bratul Pavel revin in administrarea statului roman, prin Administratia Apele Romane, a anuntat, joi, premierul Ludovic Orban.


”Dupa o lunga perioada in care insula Belina si bratul Pavel au ratacit prin mainile prietenilor din Teleorman ai lui Dragnea, astazi, insula Belina revine in administrarea statului.

Preluarea va fi curata, apoi trebuie vazut tot ce s-a construit ilegal si Ministerul Mediului sa vina cu HG pentru a clarifica toate aspectele de administrare. Sa incheiem acest episod trist prin care baronii rosii au incercat sa transforme in mosie proprie proprietati ale statului roman”, a spus Orban.

”Preluarea in administrare se va face fara contractele cu Tel Drum incheiate de Consiliul Judetean Teleorman”, a mai spus Orban.

Insula Belina si Bratul Pavel fusesera transferate in 2013 printr-o Hotarare de Guvern Consiliului Judetean Teleorman. Aceste proprietati au ajuns ulterior la Tel Drum si au fost utilizate de familia Dragnea pentru partide de pescuit si relaxare.

Unul dintre invitatii de lux la o “vanatoare” de stiuci pe lacul Belina a fost si timisoreanul Sorin Grindeanu, pe vremea cand era premier al Romaniei si se afla sub controlul total al liderului PSD de atunci, Liviu Dragnea. De altfel, Sorin Grindeanu a fost chemat ca martor in dosarul Belina.

“In acest sfarsit de saptamana, l-am invatat pe Sorin sa pescuiasca. Marea ruptură intre Parlament si Guvern a avut loc: eu am prins 17 stiuci si el 9? Eu cred ca e foarte bine pentru un incepator care nu pusese niciodata mana pe o lanseta! La vasle, un ecologist: Marcel Ciolacu ???”, a dezvaluit Liviu Dragnea pe Facebook, dupa celebra partida de pescuit.

In acest dosar, DNA i-a trimis in judecata in iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh si pe fostul presedinte al CJ Teleorman, Adrian Gadea.

Procurorii sustin ca in anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din insula Belina si Bratul Pavel, situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, iar, dupa doar cateva zile, cele doua proprietati, cu suprafata de 278,78 de hectare si, respectiv, 45 de hectare, au fost inchiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptata HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost incalcate o serie de dispozitii legale. (Mara Ion)

Leave a Reply