Ministrul Vela “a sarutat obrazul taranului scuipat de boier”, spune fostul ofiter de presa al IGPR, cu referire la cazul Valer Kovacs! Christian Ciocan cere investigarea urgenta a abuzului comis de sefii IPJ Timis

Fostul purtator de cuvant al Politiei Romane, comisarul sef Christian Ciocan, cere investigarea urgenta a abuzului comis de sefii IPJ Timis, care au uneltit sa-l destituie din politie pe liderul de sindicat Valer Kovacs, sub motivatia ca si-a folosit din dreptul fundamental la libera exprimare.


In noua sa calitate de director de comunicare si purtator de cuvant al Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, Christian Ciocan a emis un comunicat de presa in care-l felicita pe ministrul Marcel Vela pentru revocarea dispozitiei de destituire din politie a lui Valer Kovacs, spunand ca demnitarul a coborat in popor si “a sarutat obrazul taranului scuipat de boier”.

Iata comunicatul integral semnat de Christian Ciocan:

“Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” a urmarit cu atentie starea de fapt care a dus la “eliminarea din politie” a domnului Valer Kovacs.

UMP “Mihai Viteazul” a crezut in faptul ca – cel putin din punct de vedere uman – o astfel de decizie a fost extrem de dura, cu toate consecintele care decurgeau de aici pentru politist si pentru familia sa.

UMP “Mihai Viteazul” a salutat in acelasi timp reactia ministrului de Interne, dl. Ioan Marcel Vela, care l-a sunat pe politist, s-a documentat in concret, drept urmare, demiterea din politie a domnului Valer Kovacs a fost anulata.

Avand in vedere faptul ca decizia este definitiva, Uniunea reafirma:

  1. Libertatea constiintei este drept fundamental prevazut in Constitutia Romaniei – art. 29 http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba29

  2. Libertatea de exprimare – art 30 din Constitutia Romaniei http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba30 – este drept fundamental

  3. Art. 27 din L.62/2011: In vederea realizarii scopului pentru care sunt constituite, organizatiile sindicale au dreptul sa foloseasca mijloace specifice, cum sunt: negocierile, procedurile de solutionare a litigiilor prin conciliere, mediere, arbitraj, petitie, pichet de protest, mars, miting si demonstratie sau greva, in conditiile prevazute de lege https://lege5.ro/Gratuit/gmzdoojvgm/art-27-atributiile-organizatiilor-sindicale-lege-62-2011?dp=gyzdgmjshe2ta

  4. Art. 28 alin 2) din L62/2011: In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (1), organizatiile sindicale au dreptul de a intreprinde orice actiune prevazuta de lege, inclusiv de a formula actiune in justitie https://lege5.ro/Gratuit/gmzdoojvgm/legea-dialogului-social-nr-62-2011

  5. Daca dl. ministru Vela nu ar fi “sarutat obrazul taranului scuipat de boier”, care ar fi fost mesajul pe care ceilalti politisti din Romania l-au fi receptat? Ca in politie domneste Omerta?

Nu este egalitate!

Uniunea considera ca o astfel de decizie de destituire – emanata de IPJ Timis, dar infirmata de IGPR (dupa ce ministrul Vela “a coborat in popor”) si care repune in serviciu un politist roman si apara drepturile lui si ale familiei sale, de a trai pe mai departe profesional, economic, social – impune clarificarea urgenta a situatiei.

Pentru a stabili ce a stat la baza “subiectivismului” celor care au luat aceasta masura drastica de demitere a unui politist, lider de sindicat, care a expus public problemele cu care se confrunta colegii nostri.

Si pentru ca toti ceilalti politistii romani sa aiba incredere ca, cel putin in mandatul ministrului Vela, sefii lor, indiferent de pozitia functiei nu sunt mai presus de lege!”.

Uniunea Militarilor si Politistilor ‘Mihai Viteazul’ este o asociatie profesionala, fara caracter politic, formata din militari, politisti, politisti de frontiera, pompieri, jandarmi, atat in rezerva. A fost lansata, in iunie 2019, de fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, si este prima organizatie din Romania care reuneste sub aceeasi cupola atat politisti, cat si militari. (V.E.)

Leave a Reply