Forfota pe piata televiziunilor! CNA a decis inchiderea postului TV care a apartinut lui Serghei Mizil, sanctionarea B1 TV si Nasul TV, dar si inceperea emisiei Aleph News, noul post a lui Adrian Sarbu

Consiliul Nationala al Audiovizualului a decis, in sedinta de ieri, sanctionarea a doua posturi de televiziune pentru incalcarea mai multor articole din Codul de reglementare a continutului audiovizual.


Pentru a doua oara in decurs de mai putin de doua luni, emisiunea moderata de Radu Banciu, de la B1 TV, a fost amendata cu suma de 15.000 de lei. In aprilie, prezentatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” a fost sanctionat de CNA pentru promovarea unei teorii a conspiratiei cu amenda de 5.000 de lei.

In aceesi sedinta, CNA a decis amendarea cu 10.000 de lei a postului Nasul TV, pentru nerespectarea unor prevederi din legea si codul audiovizualului, in emisiunea „Să vorbim despre tine” din data de 6 mai.

De asemenea, CNA a hotarat sa nu mai prelungeasca licenta postului local de televiziune 6TV, care a apartinut lui Serghei Mizil, preluata in urma de cativa ani de Olga Croitoru. Prea multe cospiratii, emisiuni cu tarot, reclame la slujbe cu vindecări miraculoase sau reclame nemarcate la medicamente, au fost doar cateva dintre motivele care au convins CNA sa voteze impotriva prelungirii licenței audiovizuale a televiziunii 6TV.

Sa mai spunem ca, de luna viitoare, va incepe sa emita televiziunea de stiri Aleph News, care apartine fostului mogul al Pro TV, Adrian Sarbu. Anul trecut, acesta a obtinut licente pentru pentru trei televiziuni, Aleph Business (generalist), Aleph News (tematic informativ) si Aleph Comedy (tematic divertisment), insa din cauza pandemiei de coronavirus, lansarea celor trei posturi TV a fost amanata. (G.G.)

Leave a Reply