Fostul judecator Sorin Gheorghisan nu a fost primit la spital pentru o consultatie de diabet, desi avea programare. “Sunteti zdraveni la cap, mai nenorocitilor!? Ati innebunit cu un Covid!”

La doar cateva zile dupa ce directorul economic al Spitalului Judetean Deva, Corina Laura Feier, a protestat fata de obligatia impusa unitatii medicale de a trata doar cazurile Covid-19, in timp ce adevaratii bolnavi mor cu zile, un fost judecator de la Judecatoria Timisoara s-a lovit de aceasta realitate cruda a pandemiei.


Programat la consultatia de diabet, la 6 luni, la Centrul de Diabet al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Sorin Gheorghisan a fost instiintat ca, din cauza coronavirusului, toate consultatiile au fost suspendate. “Stiti, cu situatia asta, nu se tin consultatiile!”, l-a anuntat una dintre asistente.

“Doamna, sunt sute, mii de bolnavi cronici cu diferite maladii grave, aflati in evidenta autoritatilor sanitare, cu programari periodice la consult, consultatii menite tocmai ca sa-i tina in viata, iar dumneavoastra invocati “situatia asta”? Pai, sutele de mii de oameni aflati in “situatia” lor, ce sa astepte? Pe Teodosie, ca poate-i reprogrameaza la “dat coltul” pentru un alt termen?”, a izbucnit fostul judecator.

“Eu va comunic dispozitiile!”, i-a mai spus asistenta, inainte de a-i tranti usa in nas.

“Deci, autoritatilor de tot felul, sau de tot halul, ce mama dracului faceti? Sunteti zdraveni la cap, mai nenorocitilor?! Cine mama dracu’ va da dreptul sa dispuneti dupa bunul plac de viata oamenilor? Rog toti cetatenii sa ia atitudine impotriva acestei realitati grotesti, groaznice, iresponsabile! Ati innebunit dracului, cu un Covid! Ok, spalati-va cu el pe cap, preveniti-l, tratati-l, dar cu celelalte boli, care ‘pun jos’ mult mai multi oameni, ce aveti de gand? Sa “stea la rand” sau ce?”, a protestat Sorin Gheorghisan printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

In urma cu cateva zile, Corina Laura Feier, de la Spitalul Judetean Deva, a dezvaluit ca, desi unitatea are 700 de paturi si 1200 de angajati, trateaza doar 97 de bolnavi Covid, din care peste 80% asimptomatici. “Adevarații bolnavi mor cu zile, cersind ajutor pe la portile spitalelor apropiate… Asa prevede legea, nu am avut ce face. Cat va mai rabda pamantul?”, a acuzat si Corina Laura Feier. (G.G.)

Leave a Reply