Fost procuror sef al DNA Timisoara, cerere de transfer la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara. Justitia cazona, tot mai atractiva pentru magistratii banateni

Pe agenda sedintei, de maine, a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se afla, printre altele, si cererile formulate de nu mai putin de 17 procurori, de la unitati de parchet civile, care doresc sa fie transferati la parchete militare.


Printre magistratii cu cereri de transfer, care doresc sa scape la nebunia dosarelor de la DNA, DIICOT si celelalte parchete originare, se afla si Adrian Golban, fostul procuror sef al DNA Timisoara, din perioada iunie 2017 – decembrie 2018.

De asemenea, un alt candidat care si-a depus dosarul de transfer la o unitate de justitie militara este Alexandru Ceausu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Ambii procurori banateni au solicitat sa fie transferati la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara.

In cazul in care cererea lui Adrian Golban va fi solutionata favorabil, justitia civila din vestul tarii va pierde un bun profesionist. Reamintim ca, in februarie 2013, Adrian Golban a dispus retinerea conferentiarului universitar Daniel Cioca, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, acuzat ca lua spaga de la studenti, apoi, in ianuarie 2015, l-a trimis in judecata pentru fapte de coruptie pe fostul inspector sef al IPJ Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu, iar, mai recent, a coordonat ancheta in dosarul mafiei cerealelor din Banat.

Sa mai spunem ca, nu cu mult timp in urma, DNA Timisoara a mai pierdut un incoruptibil din zona luptei anticoruptie din vestul tarii, Codrin Gavra fiind delegat in functia de procuror sef adjunct in structura centrala a DNA. (G.I.)

Sursa colaj foto: expressdebanat.ro

Leave a Reply