Unele terase din Timisoara vor ramane inchise! VEZI de ce refuza o parte din patronii de restaurante sa-si cheme angajatii la lucru

Dupa trei luni de restrictii pandemice, in care localurile din Timisoara, ca si din intreaga tara, au fost aduse la un pas de faliment, data de 1 iunie este vazuta ca raza de speranta pentru salvarea afacerilor din industria ospitalitatii.


Paradoxal, in timp ce majoritatea patronilor de restaurante abia au asteptat sa-si deschida portile teraselor in asteptarea clientilor, exista si cazuri in care interdictiile pandemiei sun respectate in continuare, de data aceasta, in mod voluntar.

Potrivit pressalert.ro, nemultumirea patronilor care refuza sa-si cheme angajatii la lucru, in asteptarea unor timpuri mai bune, este legata de regulile “aberante” impuse de autoritati.

“Am inteles ca dupa fiecare masa servita trebuie sa ai o pereche de manusi, asta inseamna ca daca fiecare ospatar are macar opt mese pe zi inseamna opt perechi ori trei chelneri cat sunt pe tura e 24 plus la bucatarie, masti, viziere, solutii de dezinfectat, deci propietarul este destul de dezavantajat, cheltuielile se dubleaza iar incasarile scad. Ar fi trebuit sa ne lase si in interior, macar acelasi numar de mese”, a protestat Daniel Cheregi, administrotul unuia dintre cele mai apreciate restaurante din Timisoara.

In opinia sa, deschiderea doar a terasei, cu regulile de distantare a meselor, care injumatatesc numarul de clienti, nu se pot acoperi cheltuielile. (G.G.)




Leave a Reply