Tribunalul Timis a suspendat toate sanctiunile aplicate politistului Valer Kovacs de catre inspectorul sef Alin Petecel, care ar trebui sa achite din buzunarul propriu suma de 6000 de lei, cheltuieli de judecata

Toate sanctiunile aplicate agentului sef Valer Kovacs de catre conducerea IPJ Timis, destituit din politie si, dupa cateva zile, reprimit la lucru, printr-o decizie salvatoare a sefilor de la IGPR, au fost suspendate de Tribunalul Timis.


In sedinta, de ieri, s-a solutionat cererea politistului de suspendare a dispozitiilor semnate de inspectorul sef Alin Petecel, iar instanta a admis, in parte, actiunea civila.

“Dispune suspendarea executarii dispozitiei nr. 647/07.05.2020, a dispozitiei 648/08.05.2020 si a dispozitiei 658/13.05.2020, pana la pronuntarea instantei de fond. Respinge in rest cererea, ca ramasa fara obiect. Obliga paratul la cheltuieli de judecata de 6.000 de lei”, se mentioneaza in hotararea Tribunalului Timis, care poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile.

Cele trei sanctiuni grabite, care au fost aplicate agentului Valer Kovacs, liderul Sindicatului DECUS Timis, se refera la amanarea promovarii in grad, diminuarea veniturilor salariale si, ultima, indesata in timpul ordonantei de urgenta, care a expirat in data de 15 mai, prevede lovitura finala a razbunarii personale puse in scena de Alin Petecel, destituirea din politie.

In mod firesc, costurile anularii acestor dispozitii ilegale, comparabile cu faptele pentru care, in 2015, au fost arestati preventiv fostii sefi ai IPJ Timis, Sorin Muntean si Florin Bolbos, ar trebui decontate din buzunarul propriu de catre inspectorul sef Alin Petecel… (G.I.)

3 thoughts on “Tribunalul Timis a suspendat toate sanctiunile aplicate politistului Valer Kovacs de catre inspectorul sef Alin Petecel, care ar trebui sa achite din buzunarul propriu suma de 6000 de lei, cheltuieli de judecata

  1. In primul rand, Covaci a beneficiat de o suspendare, ceea ce pe intelesul tuturor inseamna o amanare a executarii pedepselor si nu se poate spune nicidecum ca a castigat.
    In al doilea rand, paratul nu este Alin Petecel , ci IPJ Timis, deci banii, adica cei 6000 lei vor fi platiti de la buget, adica din buzunarul nostru , al tuturor.
    In altreilea rand aceasta hotarare nu este definitiva si poate fi atacata , inclusiv da catre parat.
    In al patrulea rand, toti “fericitzii” astia care se bucura de revenirea lui Valer, nu ar trebui sa uite ca tot de la buget, adica din banii nostri, ai tuturor, e platit salariul si indemnizatiile plutonierului Covaci, totalizand putin peste 6600 lei, pentru a face, nimic altceva, decat valuri care stau la baza unor articole de presa si nimic mai mult. Deci, nimic bun pentru politisti, nimic bun pentru societate. Malcoace, am ajuns sa te regretam……

  2. Asa se intampla cand infractori de speta inspectorului sef si a slugilor ajung sa imparta dreptatea. E greu sa razbesti cand ai de a face cu specimene cu mintea odihnita dar merita totusi incercat.

Leave a Reply