VIDEO. Plangere penala pentru tentativa de omor in dosarul agresarii fiilor medicului Florica Birsasteanu. Agresorul Manzat Dan a fost ajutata de doi complici, inarmati cu o bata de baseball si cu o drujba pornita

Plangere penala pentru tentativa de omor si distrugere impotriva lui Dan Manzat, 50 de ani, din Giroc, proprietarul unei ferme de ovine, si a complicilor sai, dupa incidentul violent de duminica dupa-amiaza, cand s-a urcat la volanul unei camionete si a intrat in plin intr-un grup de tineri, care se plimbau cu ATV-urile.


Motivul care i-a declansat furia: tinerii care accelerau vehiculele in extravilanul localitatii, i-ar fi speriat oile…

In plangerea depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de doua dintre victimele agresiunii – Bogdan Birsasteanu, 30 de ani, si Stefan Birsasteanu, 17 ani, ambii copiii medicului Florica Birsasteanu, care detine si functia politica de presedinte al PSD Timisoara – se cere tragerea la raspundere penala a ciobanului furios, dar si a complicilor sai, care, dupa cum se poate distinge si intr-o inregistrare video depusa la dosar, erau inarmati, unul dintre ei cu o bata de baseball si, celalalt, cu o drujba pornita.

“Agresiunea numitului Manzat Dan a fost savarsita cu intentia directa de a ne suprima viata sau, in mod evident, a acceptat aceasta consecinta, prin faptul ca s-a urcat la volanul unei camionete, in stare avansata de ebrietate, a trecut prin gardul fermei sale, lovindu-l in plin pe Iusco Cosmin Georgian, acesta fiind efectiv aruncat in aer de pe ATV.

Ulterior, a intrat in plin, cu aceeasi camioneta, in ATV-ul condus de subsemnatul, Birsasteanu Bogdan Andrei, iar in continuarea intentiei sale criminale, acelasi faptuitor a intrat in motocrossul condus de subsemnatul Birsasteanu Stefan, distrugandu-le si aducandu-le in stare de neintrebuintare, noi suferind leziuni traumatice, conform documentelor medicale pe care le vom depune la dosar”, se precizeaza in actiunea penala deschisa de fiii medicului Florica Birsasteanu.

Potrivit informatiilor de la Postul de Politie Giroc, unde s-au efectuat cercetarile primare in acest caz, o plangere penala a fost depusa si de agresorul Manzat Dan, care cere tragerea la raspundere penala a victimelor, pe care le acuza de distrugere, intrucat acestia i-ar fi spart parbrizul la un tractor parcat langa saivan. Ca un paradox, filmarea care profita acuzarii – in care se distinge cu claritate haituirea tinerilor cu camioneta si prezenta a inca doi complici, inarmati cu o bata de baseball si cu o drujba – a fost depusa la dosar chiar de Dan Manzat, pentru a dovedi ca i s-a spart geamul la tractor… (G.I.)

Leave a Reply