Momente de panica la Tribunalul Bucuresti! Judecatorii, avocatii si tot personalul din cladire au fost evacuati, dupa primirea unei amenintari cu bomba

Momente de panica la Tribunalul Bucuresti, vineri dimineata, dupa primirea unei amenintari cu bomba. Potrivit unor surse judiciare, in dimineata zilei de vineri, in jurul orei 1,30, pe adresa de e-mail a instantei s-ar fi primit un mesaj, in care se anunta ca in interiorul institutiei s-a plasat o bomba, care va exploda.


Pentru a fi cat mai credibil, expeditorul mesajului i-a avertizat pe sefii institutiei ca nu este vorba despre o gluma…

Desi a fost primit la ora 1.30 dimineata, mesajul ar fi fost vazut doar in jurul orei 9,30, moment in care s-a si dat si alarma.

Au fost alertate Politia si Serviciul Roman de Informatii, iar tot personalul prezent in cladire – judecatori, grefieri, avocati, justitiabili, personal administrativ – a fost evacuat pentru a se permite depistarea si dezamorsarea dispozitivului exploziv.

Dupa cateva ore de cautari, pirotehnistii au stabilit ca amenintarea cu bomba de la Tribunalul Bucuresti a fost o alarma falsa, iar in prezent se incearca identificarea autorului ”glumei”, posibil un justitiabil nemultumit de solutia primita in vreun dosar.

”Activitatea, in acest moment, continua in parametri de normalitate. Activitatea a fost afectata, deoarece avem intervale orare bine definite. S-a pierdut mult timp important, speram sa recuperam”, a declarat Laura Radu, presedinta instantei.

In cazul in care va fi identificata, persoana care a lansat alarma falsa risca o amenda contraventionala de pana la 5.000 de lei. (V.E.)

Leave a Reply