FLAGRANT. Ofiter de politie saltat de procurorii DNA in timp ce primea o spaga de 3.000 de lei. Banii au fost pretinsi pentru a interveni pe langa procurorul care instrumenta un dosar penal

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul teritorial Cluj, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Craciunescu Adrian, ofiter de politie judiciara in cadrul IPJ Bistrita-Nasaud, acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.


Ofiterul a fost prins in flagrant, in timp ce primea mita suma de 3.000 de lei.

In ordonanta procurorilor se mentioneaza ca exista date si probe care demonstreaza vinovatia politistului. Astfel, in perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofiterul de politie Craciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mita de la o persoana, martor, pentru a urgenta cercetarile intr-o lucrare pe care o avea de facut in legatura cu o sesizare penala, dar si pentru a interveni pe langa procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal in care sotul persoanei respective are calitatea de persoana vatamata.

Concret, in zilele de 21 si 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins si primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea solutionarii lucrarii in care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, sustinand ca va interveni pe langa procurorul care instrumenta dosarul penal.

In data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeasi persoana suma de 3.000 lei in scopul interventiei promise, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Astazi, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de la D.G.A. Bistrita-Nasaud. (V.E.)

Sursa foto: adevarul.ro

Leave a Reply