BREAKING. Oamenii PNL au “ocupat” Aeroportul International Timisoara! 5 membri ai Consiliului de Administratie, schimbati din functii, urmeaza directorul general Daniel Idolu

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la Aeroportul Internationala “Traian Vuia” Timisoara a decis, astazi, schimbarea a cinci din cei sapte membri ai Consiliului de Administratie, pregatindu-se terenul pentru demiterea Daniel Idolu de la conducerea societatii.


Au primit vot de blam din partea AGA Dan Idolu (director general), Marian Mocanu (presedinte CA), Madalin Georgescu (reprezentantul Fondului Proprietatea), Ciprian Jichici si Miruna Vicol. In locul celor cinci au fost numite patru persoane de catre Ministerul Transporturilor, care se alatura altor doi membri numiti mai recent tot de catre acelasi minister.

De mentionat ca, reprezentantii Fondului Proprietatea, care detin 20% din actiunile societatii, restul apartinand statului roman prin Ministerul Transporturilor, nu au fost de acord cu aceste modificari.

“Membrii interimari ai Consiliului de Administratie au un mandat de doar patru luni. Este posibil ca, la prima sedinta, sa se supuna la vot schimbarea din functie a directorului general Daniel Idolu. Avem informatii ca, si daca va fi schimbat, Daniel Idolu va fi pastrat pe un post de sef in aeroport, gratie sustinerii din partea unora dintre liderii PNL, printre care si Marcel Vela. Este absolut de neinteles de ce sunt adusi, din nou, asa-zis specialisti in aviatie din Arad si Caras, in conditiile in care acestia nu au zburat niciodata cu avionul”, ne-a dezvaluit un specialist in aviatie de la Aeroportul Timisoara.

Contactat de jurnalistii de la deBanat, directorul general Daniel Idolu a confirmat schimbarile de la aeroport, exprimandu-si opinia ca se pregateste schimbarea sa din functie.

„Foarte probabil o sa ma schimbe si pe mine, la prima sedinta a noului CA. Sunt ultimul din Ministerul Transporturilor neschimbat. Problema este ca traversam o perioada extrem de grea, cu aceasta criza medicala si nu stiu ce va face viitoarea conducere”, a declarat Daniel Idolu. Printre numele vehiculate ca viitori inlocuitori ai lui Idolu se numara si Virgil Nichita, fost politist judiciarist la DNA Timisoara, actualmente pensionar si consilier al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Este foarte posibil ca aceste schimbari majore de la Aeroportul International Timisoara sa fi fost inspirate si sustinute de Alexandru Mutruc, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, omul de baza al presedintelui PMP Timis, Cornel Samartinean.

Reamintim ca deputatul PMP s-a aflat intr-o disputa continua cu Daniel Idolu, dupa ce, in iunie 2012, a fost nevoit sa plece din functia de director general al Aeroportului International Timisoara. Ulterior, a fost trimis in judecata de DNA sub acuzatia de abuz in serviciu, dupa inchirierea unor spatii comerciale din incinta aerogarii… (G.I.)

Leave a Reply