Curse regulate din Timisoara spre 3 capitale europene! Autocarele FlixBus revin pe soselele din Romania, iar reteaua de rute se extinde (P)

Compania germana FlixBus reia cursele cu autocarul din Timisoara spre Ungaria si Austria, incepand cu 25 iunie. Din 2 iulie, reteaua verde va continua sa se extinda si va reincepe si cursele directespre Cehia.


Conexiunile internationale vor fi disponibile din peste 15 de orase din vestul tarii, inclusiv Miercurea Ciuc, Brasov, Targu Mures, Sibiu, Oradea, Arad sau Timisoara.

Odata cu repornirea activitatii, furnizorul de mobilitate a implementat si noi masuri de igiena pentru siguranta pasagerilor.

Operatorul cu cea mai mare retea de autocare pe distante lungi din Europa va relua cursa de noapte directa din Bucuresti spre Budapesta si Viena la care vor avea acces si calatorii din orase precum Ploiesti, Brasov, Fagaras, Sibiu, Deva, Lugoj, Timisoara si Arad.

Pentru inceput, cursa va circula de trei ori pe saptamana, urmand ca de la inceputul lunii iulie pasagerii sa aiba la dipozitie 5 curse saptamanal. Biletele pentru curse cu autocarele verzi pot fi deja cumparate online.

Incepand cu data de 2 iulie, autocarele FlixBus vor incepe sa opereze si 5 curse saptamanale cu plecare din Timisoara spre Praga.

FlixBus va continua sa isi extinda oferta pentru calatorii din Romania in perioada urmatoare. Pana la finalul lunii iunie, startup-ul de mobilitate va relua cursele internationale spre aproape 50 de destinatii din Europa printre care se numara si orase precum Budapesta, Innsburck, Zurich, Geneva, Lyon, Grenoble, Dortmund sau Frankfurt.

In baza cererii clientilor, reteaua de rute este extinsa treptat. Deoarece operatiunile furnizorului de servicii de autocar sunt reluate in tot mai multe tari din Europa, pasagerii pot calatori catre si mai multe destinatii cu doar o singura interconexiune.

„Dupa o pauza de 3 luni, suntem incantati sa ne intoarcem in sfarsit pe sosele din Romania. Speram sa ii putem aduce pe calatorii din vestul tarii cat mai aproape de viata lor de zi cu zi, oferindu-le oportunitatea de a ajunge spre destinatii europene in mod accesibil si in siguranta. Anul trecut, Budapesta si Viena s-au numarat printre destinatiile favorite ale pasagerilor romani”, a declarat László Arany, director regional. „In ultimele saptamani echipa noastra a dezvoltat un nou concept de igiena care va permite pasagerilor sa calatoreasca cu autocarul pe distante lungi in siguranta, chiar si in situatia actuala”.

Odata cu reluarea operatiunilor, FlixBus lanseaza noi masuri complete de igiena si siguranta, care vor fi adaptate situatiei actuale, in stransa cooperare cu expertii in domeniul sanatatii si cu autoritatile.

Astfel, toate autocarele vor fi dezinfectate complet dupa fiecare calatorie. Controlul digital al biletului si prezenta dezinfectantului pentru maini in autocar sunt alte doua proceduri care au fost implementate de catre FlixBus.

In zonele de asteptare, precum si in timpul imbarcarii si debarcarii, trebuie mentinuta distanta de siguranta de 1,5 metri, care a devenit o practica standard. Purtarea unei masti care sa acopere nasul si gura este obligatorie in momentul imbarcarii, debarcarii si pe durata intregii calatorii. Toaletele la bordul autocarului, din motive de siguranta, vor fi inchise temporar.

Pasagerii FlixBus primesc instructiunile de siguranta impreuna cu biletul atunci cand achizitioneaza biletul online. De asemenea, soferii de autocar vor explica aceste masuri inainte de inceperea calatoriei. Mai multe detalii despre masurile de siguranta implementate pot fi accesate in avans  aici. FlixBus continua sa urmeze sfaturile autoritatilor din domeniul sanatatii si a celor guvernamentale. Masurile introduse de FlixBus sunt aliniate cu cerintele oficiale.

„Indemnam pasagerii sa respecte aceste masuri preventive, sa urmeze indicatiile oferite la bord si, cel mai important, sa calatoreasca numai atunci cand nu prezinta simptome. Politiciile noastre de anulare a biletului permit o modificare flexibila a calatoriilor “, mentioneaza László Arany.

Despre FlixBus

FlixMobility este un furnizor de servicii de mobilitate care ofera noi alternative de calatorie convenabile, accesibile si ecologice prin intermediul brandurilor FlixBus si FlixTrain. Datorita unui model de afaceri unic si tehnologiei inovatoare, start-upul a reusit sa operezecea mai mare retea de autocare interurbane din Europa si a lansat primul tren verde pe distante lungi, in 2018, cat si proiecte pilot pentru autocare electrice in Germania si Franta.

Din 2013, FlixMobility a revolutionat modul in care calatorimin Europa si a creat mii de sluje in industria mobilitatii.

In 2018, FlixMobility a lansat FlixBus USA pentru a aduce alternative de calatorie in Statele Unite ale Americii.

Din birouri sale din Europa si din Statele Unite ale Americii, echipele FlixBus se ocupa de planificarea retelei, de relatiile cu clientii, de managementul calitatii, de marketing si de vanzari, precum si de dezvoltarea activitatii si a tehnologiei.

Flota verde FlixBus este operata de parteneri regionali si intreprinderi mici si mijlocii, in timp ce FlixTrain opereaza in colaborare cu companii feroviare private. Prin intermediul acestor parteneriate, inovatia, spiritul antreprenorial si un brand international puternic se alatura experientei si traditiei.

Combinatia unica de start-up tech, platforma de e-commerce si companie traditionala de transport au adus FlixMobility in pozitia de lider care isi propune sa schimbe permanent industria de mobilitate din Europa. (I.P.)

NOTA: Pentru mai multe informatii vizitati https://global.flixbus.com/company/about-flixbus

Leave a Reply