Braseria politica din Giroc, marul discordiei in comuna de la periferia Timisoarei. Consilierii PSD sustin interesele liberalului Sorin Dragoi, care vrea sa “planteze” o terasa pe domeniul public

O braserie deschisa la parterul unui bloc din localitatea Giroc, pe strada Semenic nr. 60, a devenit un adevarat mar al discordiei in comunitatea de la periferia Timisoarei, dupa ce proprietarul localului a solicitat acordul Consiliului Local pentru amenajarea unei terase.


In conditiile in care spatiul comercial ar urma sa ocupe un teren de pe domeniul public si sa blocheze un trotuar din zona centrala a comunei, chiar langa primarie, solicitarea liberalului Sorin Dragoi, pentru ca despre domnia sa este vorba, a cazut la vot. Si nu o data, ci de patru ori…

Ce este foarte interesant, un semn ca interesele mercantile nu au culoare politica, cei care sustin construirea terasei liberale pe domeniul public sunt consilierii locali ai PSD si ALDE, in timp ce voturile impotriva sunt inregistrate chiar de la colegii de partid ai lui Sorin Dragoi.

Ei bine, fostul city manager al Timisoarei, actualmente candidat la functia de primar in Dumbravita, s-a enervat si a decis “decapitarea” PNL Giroc. Presedintele filialei Florin Golban a fost inlocuit cu un fost PSD-ist, Dan Vartosu, care timp de patru ani a mimat independenta politica in Consiliul Local Giroc, iar pana acum era dat, ca sigur, candidatul Pro Romania la functia de primar al Girocului.

Dupa ultima mutare pe esicherul politic local, se pare ca medicul veterinar Dan Vartosu va fi aruncat in lupta de PNL, pentru a simula si competitia electorala, in calitate de contracandidat, la alegerile locale din toamna acestui an, al inamovibilului primar Ionel Toma.

“Avand in vedere faptul ca astazi urmeaza sa se supuna la vot, pentru a cincea oara (după patru voturi impotriva), solicitarea de amenajare a unei terase pe strada Semenic, 60, langa Giroceana, am hotarat sa va cerem parerea. Asadar, sunteti de acord cu aprobarea acestei terase, pe domeniu public?”, este intrebarea lansata de consilierul local Dorin Aga, din partea Verzilor, pe grupul de socializare Pro Giroc.

Pana la ora redactarii acestui articol, scorul sondajului este de 286 la 257 pentru cei care NU doresc deschiderea terasei liberale pe domeniul public al Girocului. Alti 55 ar fi de acord, daca s-ar lasa spatiu pentru pietoni, iar 1 girocean spune Da, cu conditia ca terasa sa aiba spatiu de parcare.

Printre cele peste 70 de comentarii apare si observatia unui locatar din blocul cu pricina, care spune ca in momentul in care a cumparat apartamentul i s-a spus ca la parter va fi un magazin, nicidecum o braserie cu terasa, in timp ce Florina Pescar, un consilier local al PSD, care ar trebui sa se afle in opozitie cu interesele anti-comunitare ale PNL, isi justifica pueril votul pentru:

“Am votat in calitate de potential client. Imi plac terasele cu soare, mai ales primavara si toamna, si la Giroc nu sunt. Daca am analizat bine pozitia, aici ar fi soare, deci da, sa se faca terasa!”.

In discutia tot mai infierbantata a intervenit, la un moment dat, si sotia lui Sorin Dragoi, tanara si indragostita Annemarie Alina Dragoi (foto 2).

“Eu va rog frumos doar sa ganditi putin mai departe de aberatile acestui domn pr….nac (prostanac n.red.) consilier care insinueaza ca nu am avea dreptul la terasa pe un spatiu care nu foloseste nimanui, doar din ambitia dansului la a tine localitatea pe loc. De ce la Paris, Viena, Praga etc, este posibil si la Giroc nu este legal? Nu credeti ca ar fi cazul sa ne trezim putin si sa vedem dezvoltarea localitatii si sa scapam de oameni care o tin pe loc?”, intreaba tanara care, in urma cu cativa ani, a plecat din Moldova Noua la Timisoara, unde si-a gasit marea iubire.

Cu eleganta-i specifica, Dorin Petru Aga a trecut peste epitetul ofensator folosit, pe vremuri, si de Iliescu la adresa lui Geoana, si i-a raspuns tonic si linistitor  cucoanei din foarte inalta societatea: “Spre satisfactia dumneavoastra, localitatea nu va ramane pe loc. Iar, astazi, veti avea voturile necesare amplasarii ei. Pentru ca fiecare consilier are un pret…”.

Asadar, astazi, in Consiliul Local Giroc, este posibil sa asistam la o adevarata finala politica, in care se va vota, de fapt, un nou mandat de primar pentru Ionel Toma la carma localitatii. Pentru ca liberalii au luat in vizor, din cate se pare, comuna Dumbravita, si abandoneaza Girocul PSD-ului.

Potrivit informatiilor edilitare puse la dispozitia girocenilor de consilierul local Dorin Aga, “luna trecuta, au fost sapte voturi PENTRU, sase de la PSD si Adrian Ursica (ALDE), fata de 10 IMPOTRIVA sau ABTINERI. Astazi este posibil ca rezultatul sa se inverseze…”. Vom urmari cu atentie daca premonitia reprezentantului Verzilor se va adeveri… (Mara Ion)

UPDATE: Am primit la redactie o prima reactie la articolul despre braseria din Giroc. O doamna care ne spune ca nu a votat in Consiliul Local, ci in sondajul lansat de Dorin Aga. Facem cuvenita rectificare. “Stimate jurnalist, te invit sa verifici faptele inainte de a scrie. Eu, Florina Pescar, nu sunt afiliata poltic, si dac as fi, in nici un caz nu ar fi cu PSD. Astept cu interes corectarea acesti articol!”.

Leave a Reply