Un fost ofiter de Securitate din Timis s-a demascat! VEZI cine este politicianul care a “achiesat” la acuzatiile CNSAS si si-a dat demisia din partidul din care facea parte

Zi de sarbatoare pentru membrii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, dupa ce un politician din Timis a recunoscut ca a fost membru al Securitatii, inainte de 1989, si, ca urmare a faptului ca a fost deconspirat, a inteles sa-si dea demisia din functiile detinute intr-un partid parlamentar si in administratia locala.


Sorin Bivolaru, fost membru al PMP Timis si fost consilier in Consiliul Local al comunei Pischia, a recunoscut, intr-o intampinare depusa la instanta, ca a fost ofiter de contrainformatii intr-o unitate militara.

“Invederez faptul ca, incepand cu data de 14.10.2019, subsemnatul mi-am dat demisia, atat din Partidul Miscarea Populara, cat si din Consiliul local al comunei Pischia, judetul Timis, unde am activat ca si consilier local din partea Partidului Miscarea Populara”, a precizat securistul.

CNSAS a anuntat aceasta premiera, printr-un mesaj publict pe Facebook de Germina Nagat, membra a Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si, timp de 18 ani, directoarea Directiei de Investigatii a acestei institutii.

„Primul caz in care un ofiter de Securitate chemat in instanta de CNSAS pentru incalcarea drepturilor omului refuza sa se judece cu noi. Este prima oara cand se intampla asta, in cele doua decenii de la infiintarea CNSAS si promulgarea legii deconspirarii Securitatii!

Pentru prima data, un ofiter de Securitate admite ca a incalcat drepturile omului (caci asta inseamna sa fii «lucrator al Securitatii», in sensul legii) si nu combate in instanta, invocand in apararea sa regulamente, ordine militare, salvarea natiunii si a planetei Pamant!

De asta zic ca avem ce sarbatori! E prima reactie de bun-simt din partea unui fost purtator al uniformei de securist si prima demisie dintr-o functie publica, motivata astfel. Il felicit pe domnul Bivolaru, iar justitiei din Romania nu pot decat sa-i urez «La mai multe» procese cu securisti terminate in acest fel!”, a mai scris cercetatoarea. (V.E.)

 

Leave a Reply