IPJ Timis incalca HG 476/2020 privind prelungirea starii de alerta! Candidatul PNL la Primaria Dumbravita nu poate fi amendat, desi a incalcat restrictiile Covid-19 privind distantarea fizica

N-au trecut decat cateva zile de la instalarea provizorie a comisarului sef Dan Stoicanescu in functia de inspector sef al IPJ Timis, pentru o perioada de trei luni, ca ofiterul a si dat de inteles ca sprijina actuala putere.


Acesta a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, emis la solicitarea portalului stiripesurse.ro, ca Sorin Dragoi, candidatul PNL la Primaria Dumbravita, nu va fi amendat pentru nerespectarea restrictiilor Covid-19, desi acesta apare in fotografii electorale in care nu respecta distantarea fizica.

“La data de 28 iunie a fost organizat un eveniment in parcarea Salii Polivalente din localitatea Dumbravita ce a constat in vizionarea unui film din autoturisme. Cu privire la fotografia in care apar mai putin de 20 de persoane, facem mentiunea ca acestea se aflau in aer liber nefiind incalcate prevederile legale in vigoare”, a anuntat IPJ Timis.

Este posibil ca, in goana dupa sustinatori politici care sa-l sprijine sa ramana sef la IPJ Timis, si dupa cele trei luni de imputernicire, comisarul sef Dan Stoicanescu sa nu fi lecturat atent Hotararea Guvernului Romaniei nr. 476/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Ce se spune, de exemplu, la art. 2, (al.1)?

“In interiorul localitatilor se interzic circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri”.

In cazul in care se formeaza grupuri de pana la 50 de persoane, cum permite legea, este obligatorie pastrarea unei distante de minimum 2 metri unul de celalalt. Nu mai insistam cu recomandarea folosirii mastii de protectie, pentru a-i proteja pe cei din jur, cum, la fel, nu mai aducem in discutie precizarea din HG 476, unde se  stipuleaza ca “organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai daca ocupantii unui autovehicul sunt membrii aceleasi familii”. Este posibil ca IPJ Timis, prin aceeasi familie, sa inteleaga apartenenta la marea familie a liberalismului…

De altfel, in fotografiile electorale postate de Sorin Dragoi pe Facebook, distantarea sociala este o restrictie incalcata ostentativ, la fel ca si refuzul lui Dan Stoicanescu de a aplica legea.

Pentru a-l incuraja pe inspectorul sef provizoriu al IPJ Timis, sa spunem ca, in urma cu cateva zile, mai exat, in 1 iulie, IPJ Iasi a amendat cu 5.000 de lei persoana juridica PNL, intrucat, la o adunare publica, participantii nu purtau masti de protectie si au fost asezati unul langa altul, fara repectarea normelor de distantare fizica.

„A fost amendat cu 5.000 de lei organizatorul evenimentului, persoana juridica Partidul National Liberal, reprezentat de o persoană fizica”, a anuntat, miercuri, Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi. (Mara Ion)

Leave a Reply