Nunta AMENDATA in orasul ministrului Marcel Vela! Un restaurant din Caransebes si-a asumat sanctiuni de peste 11.000 de lei

Patronii unui restaurant din Caransebes, orasul ministrului Marcel Vela, si-au asumat toate riscurile incalcarii restrictiilor Covid-19 si au inchiriat localul pentru organizarea unei nunti banatene, faloase, la care au participat sute de persoane.


Evenimentul privat s-a desfasurat, sambata seara, pe doua terase si in doua spatii inchise, in restaurantul din centrul Caransebesului, iar pentru a mai proteja distractia de privirile indiscrete ale concurentei, organizatorii au decis sa parcheze doua tiruri pe flancurile localului.

Chiar si asa, Politia Municipiului Caransebes a fost sesizata, prin zeci de apeluri, ca la o unitate de alimentatie publica din oras se desfasosara un eveniment privat cu sute de persoane.

Pentru a nu-l pune intr-o situatie delicata pe ministrul Marcel Vela, care ar fi fost acuzat de catre adversarii politici ca-si protejeaza urbea pe care a condus-o in calitate de primar, la nivelul Politiei Caransebes a fost constituita o echipa formata din politisti, pompieri, medici umani, de la Directia de Sanatate Publica, si medici “inumani”, de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care a desfasurat un control inopinat, intre orele 19-21.

Cum era firesc, s-au aplicat amenzi contraventionale, cuantumul acestora conturand ideea ca se pot risca nunti in pandemie: 11.100 de lei.

„La fata locului echipa a constatat ca era in derulare un eveniment privat, o nunta, care se desfasura pe doua terase si in doua spatii inchise. Avand in vedere incalcarea prevederilor legale din perioada starii de alerta au fost aplicate 5 sanctiuni, in valoare de 11.100 lei, astfel: 2 sanctiuni contraventionale, in valoare de 6.600 lei aplicate operatorului economic pentru lipsa triajului si lipsa examenului medical al personalului propriu, 2 sanctiuni contraventionale, in valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind distantarea sociala si o sanctiune contraventionala in valoare de 500 lei pentru incalcarea normelor legale privind PSI. Intrucat au fost primite mai multe apeluri 112, care reclamau faptul ca la acel eveniment privat sunt prezente mai multe persoane, dupa ora 24 echipa de control s-a deplasat din nou la locatia respectiva pe care a gasit-o inchisa”, se arata intr-un comunicatul emis de IPJ Caras-Severin. (V.E.)

 

Leave a Reply