Furtuna cu aspect tornadic, pe litoralul Marii Negre. “Inspaimantator, dar in acelasi timp, minunat”, a exclamat un turist aflat pe plaja de pe Faleza Nord

Turistii aflati pe plajele de pe litoralul Marii Negre au intrat in panica, in aceasta seara, inainte de izbucnirea furtunii torentiale care a facut ravagii in orasul de la malul marii, dar si in celelalte statiuni estivale.


Codul portocaliu de vreme rea, cu avertizarile de rigoare, dar si norii care au inceput sa se adune tot mai amenintator deasupra marii, au declansat isteria pescarusilor si spaima crescanda a turistilor, care s-au pregatit de evacuarea in pas alergator a plajelor.

Daca, numai in urma cu cateva ore, soarele ardea cu putere, spre bucuria “bronzanta” a turistilor, seara, o furtuna cu aspect tornadic a pus stapanire pe plajele litoratului Marii Negre si pe intreg judetul.

Tunetele, fulgerele, vantul puternic si tornada cenusie a norilor a starnit panica generala, insa potopul ce da sa izbucneasca si spectacolul meteorologic si marin nu a fost ratat de amatorii de fotografii pictate cu adrenalina.

“Inspaimantator, dar, in acelasi timp, minunat!”, a exclamat unul dintre turistii care s-au aflat, inainte de furtuna, pe Faleza Nord Constanta.  

Ulterior, ploaia torentiala a facut ravagii in Constanta. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitati sa intervina pentru a elibera strazile de copacii cazuti, inclusiv peste masini, dar si pentru a scoate apa din gospodariile inundate.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare de vreme rea – Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuata, cu vijelii ce vor atinge, in anumite intervale, viteze de 80-90 km/h, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa pot depasi 35-40 l/mp si, pe arii restranse, chiar 50-70 l/mp. (G.G.)

Foto: Simona Tataru / Facebook

Leave a Reply