Jucarii LETALE! Arabul de langa Timisoara care fabrica arme nedetectabile la controlul antitero, retinut in vederea arestarii

Traficantul de arme Mustafa Al-Khudairi, care si-a construit o adevarata fabricuta langa Timisoara, unde, cu ajutorul unei imprimante 3D, producea arme de asalt, a fost retinut de politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IGPR, urmand sa fie prezentat unui judecator cu propunere de arestare preventiva.


Operatiunea de prindere a traficantului de arme din Dumbravita, localitate de la periferia Timisoarei, reprezinta o adevarata lovitura pentru politistii din cadrul IGPR, dar poate fi vazuta si ca un esec major al Serviciului Arme Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, condus de comisarul sef Nicolae Boia, care, in 3 ani de cand locuieste si produce arme langa Timisoara, nu a fost in stare sa-l “miroase” pe Mustafa Al-Khudairi.

Fost ofiter in armata irakiana, barbatul in varsta de 46 de ani a detinut la Bagdad o firma de securitate privata, Shield Group Security (SGS), prin intermediul careia facea comert cu arme.

„In urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca barbatul ar fi conceput si proiectat arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate folosind echipamente informatice si electronice de proiectare 3D”, se arata intr-un comunicat al IGPR.

In casa arabului, politistii au descoperit doua arme letale de asalt, automate, cu destinatie militara, susceptibile a proveni din contrabanda, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de arma, munitie cu capsa percutata – 20 de bucati, componente confectionate pentru dispozitive explozive, 64 de incarcatoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimanta, o unitate PC, 3 hardware externe si 15 imprimante 3D.

Deocamdata, nu se stie cum a reusit irakianul sa introduca in tara armele semiautomate, AKM, pe care nu le-a fabricat el si de unde le-a procurat. Barbatul este acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Desi beneficiaza de aparatori cu experienta, deocamdata, singura explicatie a Mustafa Al-Khudairi ce vizeaza arsenalul descoperit la Dumbravita este ca armele din plastic confectionate cu imprimanta 3 D sunt “de jucarie”… (V.E.)

Leave a Reply