Nota 4 la purtare cu care a fost sanctionat fiul unor judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, elev la Liceul Pedagogic, schimbata in 8. Decizia, influentata de Aura Danielescu, fost inspector scolar general

Decizia Consiliul Profesoral al Colegiului National Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara privind sanctionarea elevul Pop Andrei Bogdan, din clasa XI-a D, cu nota 4 la purtare, pentru incidentele provocate in semestrului I al anului scolar 2019-2020, a fost anulata la interventia fostului inspector scolar general al ISJ Timis.


Fiul judecatorilor Diana Lasconi si Stoian Adrian Romulus, de la Curtea de Apel Timisoara, a beneficiat de interventia Aurei Danielescu, astfel ca, dupa mai multe sedinte la nivelul clasei, incurajate si de diriginta Petronela Barbulescu, nota la purtare a fost marita la 8.

Colegul de obraznicii al fiului judecatorilor, Alex Cosoveanu, a fost notat cu 7, astfel ca elevii problema ai liceului au scapat de amenintarea repetarii anului. Pentru ca, la o medie generala la purtare sub 6, se repeta anul scolar.

“Practic, doamna inspector scolar general nu a intervenit pentru modificarea notei 4 la purtare, ci pentru reluarea sedintei organizate la nivelul consiliului clasei. A invocat faptul ca nu a existat cvorum cand s-a propus si s-a votat nota 4 pentru elevul Pop Andrei Bogdan. In aceste conditii, s-a tot reluat sedinta la nivelul clasei, de mai multe ori, si la insistentele dirigintei Petronela Barbulescu, si, in cele din urma, s-a stabilit nota finala 8. A fost si momentul in care doamna judecator Lasconi a anuntat ca-si retrage toate plangerile impotriva conducerii liceului.

Nu stiu daca exista o plangere la parchet pentru acest asa-zis trafic de influenta al doamnei inspector scolar general, pentru ca parintii elevului batut de Pop Andrei Bogdan, in semestrul I, nu si-au manifestat aceasta intentie”, ne-a dezvaluti un cadru didactic din conducerea Colegiului National Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara.

Reamintim ca, in 19.10.2019, judecatoarea Diana Lasconi i-a trimis o notificare directoarei Colegiului National Podagogic “Carmen Sylva” din Timisoara, Valentina Udrescu, in care a somat-o sa inceteze orice interactiune cu fiul ei, intrucat ar exista suspiciuni ca nu este obiectiva in relatia cu minorul. De asemenea, magistratul de la Curtea de Apel Timisoara a amenintat ca va da in judecata pe oricine va considera ca i-a adus prejudicii fiului sau.

Nu stim daca, in urma acestei sanctiuni anulate, profesorii care au anuntat ca nu mai intra la clasa XI-a D, din cauza atitudinii celor doi elevi-problema, se vor tine de cuvant si vor boicota, in anul scolar 2020-2021, orele clasei XII-a D.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia judecatoarei Diana Lasconi fata de scandalul mocnit al schimbarii notei la purtare a elevului Pop Andrei Bogdan, fiul sau, pentru care suspendarea cursurilor scolare din cauza Covid-19 a fost de bun augur, intrucat in semestrul II a reusit sa ia nota 10 la purtare… (G.I.)

One thought on “Nota 4 la purtare cu care a fost sanctionat fiul unor judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, elev la Liceul Pedagogic, schimbata in 8. Decizia, influentata de Aura Danielescu, fost inspector scolar general

  1. Stimata doamna Lasconi impreuna cu concubinul acesteia cu toate functiile statale, banii si pozitia sociala, nu vor inlocui, cumpara, sau influenta niciodata, soarta! Soarta acestora este categorica, s-au umplut de propria mizerie, de unde nu vor mai iesi nici ei nici beizadeaua.Asta denota lipsa stimei de sine, apucaturi stil mafiot, o viata ieftina.!

Leave a Reply