Fostul procuror sef al DIICOT, Alina Bica, capturat in Italia! Era data in urmarire internationala din noiembrie 2019

Data in urmarire internationala din noiembrie 2019, Alina Bica, fost procuror sef al Directie de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ar fi fost capturata in Italia, transmite B1TV.


Condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului, Alina Bica a disparut din septembrie 2019, sustragandu-se executarii pedepsei, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins apelul.

Fotografia si detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Politiei Romane, la sectiunea Persoane Urmarite, la motivul urmaririi fiind mentionat faptul ca are un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea.

“A subordonat institutia pe care o conducea interesului a cel putin doua persoane cercetate, in perioada de referinta, in dosare penale aflate pe rolul unitatii de parchet si al instantei de judecata, luand unele masuri administrative si impunand formularea anumitor concluzii intr-un dosar al Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala, in scopul ajutarii acestora, prin obtinerea unei solutii cat mai avantajoase pentru acestea”, se mentioneaza pe pagina Politiei Romane. Este vorba despre Adriean Videanu si Ovidiu Tender.

Tot in aceasta seara, Politia Romana a anuntat retinerea de catre politistii italieni al altui urmarit general din Romania. Este vorba despre Ion Bene, afacerist controversat din Cluj, care a fost condamnat la 6 ani si doua luni, pentru dare de mita, evaziune fiscala si fals, in dosarul fostului sef al CJ Cluj, Horia Uioreanu. (V.E.)

Leave a Reply