Judecatoare de tribunal, condamnata la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare! Elena Burlan a devenit celebra dupa ce l-a achitat pe chirurgul Serban Bradisteanu pentru o spaga de 4 milioane de euro

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, condamnarea la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare a judecatoarei Elena Burlan Puscas pentru luare de mita.


Tototdata, instanta i-a interzis acesteia sa mai ocupe functia de judecator pe o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei principale si sa ii confiste 10 000 de euro. Decizia pronuntata in prima instanta poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Elena Burlan este sotia impresarului de fotbal Marcel Puscas si a devenit celebra dupa ce l-a achitat pentru coruptie pe medicul Serban Bradisteanu. Judecatoarea a concluzionat ca spaga de 4 milioane de euro pentru achizitii de aparatura medicala la Spitalul penitenciar Rahova nu a fost primita de chirurg, ci de o prietena si fosta pacienta a medicului, care murise intre timp.

Judecatoarea Burlan este si cea care a schimbat-o pe colega ei, Camelia Bogdan, din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu pe motiv ca il judeca prea repede. In 2015, judecatoarea Elena Burlan l-a condamnat pe Mugur Ciuvica in procesul cu Traian Basescu si l-a obligat la plata a 500 de milioane de lei vechi catre Basescu.

Potrivit DNA, in perioada 2009-2010, judecatoarea Elena Burlan a primit mita 50.000 de euro de la patru inculpati, pe care ii judeca pentru infractiuni savarsite cu violenta. Doi dintre presupusii mituitori erau cercetati pentru tentativa de omor calificat.

„Banii respectivi au fost primiti de magistrat pentru a dispune fata de cei doi inculpati cercetati pentru tentativa de omor calificat inlocuirea masurii preventive a arestarii cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi intamplat in perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare data, aceste solutii au fost desfiintate de instanta superioara de control judiciar”, arata DNA.

In februarie 2010, judecatoarea a pronuntat sentinte cu suspendare fata de toti inculpatii din cazul respectiv. La apel, in decembrie 2010, sentinta a fost anulata de Curtea de Apel Bucuresti, dosarul s-a rejudecat si s-au pronuntat pedepse de 8 ani si 7 ani si sase luni cu executare pentru autorii infractiunii de tentativa de omor calificat. (V.E.)

One thought on “Judecatoare de tribunal, condamnata la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare! Elena Burlan a devenit celebra dupa ce l-a achitat pe chirurgul Serban Bradisteanu pentru o spaga de 4 milioane de euro

Leave a Reply