BAC 2020. Elevii “problema” ai Colegiului Pedagogic din Timisoara, tenismenul Nini Dica si sefa elevilor din toata tara, Antonia Pup, au obtinut note spectaculoase la examenul maturitatii

Doi dintre elevii “problema” ai Colegiului National Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara, Nini Dica, juniorul de talie mondiala al tenisului romanesc, si Antonia Pup, presedinta Consiliului National al Elevilor, au demonstrat ca activitatile extrascolare nu te pot distrage de la invatatura, ci dimpotriva, iti sporesc atitudinea pro-performanta.


Desi turneele de tenis, in cazul lui Nini Dica, si participarea la intrunirile elevilor din toata tara, in cazul Antoniei Pup, i-au tinut, o buna bucata de timp din anul scolar, departe de bancile liceului timisorean, amandoi au trecut cu brio examenul de bacalaureat.

Antonia Pup, media 10, iar Nini Dica, media 9,28, dupa ce a fost meditat la Limba Romana chiar de frumoasa lui prietena.

Daca, saptamana trecuta, Impact Press a prezentat cazul elevului problema Pop Andrei Bogdan – fiul judecatoarei Diana Lasconi, de la Curtea de Apel Timisoara, care, in primul semestru a fost notat cu 4 la purtare, nota preschimbata in 8 dupa interventia fostului inspector general scolar -, am considerat oportun sa facem o paralela cu un alt copil de magistrat, Nini Dica, fiul judecatoarei Cristina Dica, tot de la Curtea de Apel, care este tot un elev problema, dar in sens peiorativ.

“Desi am avut unele probleme cu doamna Raluca Zablatoschi, profesoara de Logica, hotarata sa demonstreze ca locul elevului este in banca, la scoala, si nu la alte activitati, chiar performante, Nini a reusit sa faca o figura frumoasa, cum spun sportivii, si la examenul de Bacalaureat.

Ajutat si de Antonia Pup, a reusit o medie la care, va spun sincer, nu ne asteptam. Multumim pentru sustinere doamnei director Valentina Udrescu, care mai glumea cu amandoi, spunand ca sunt copiii problema ai Pedagogicului”, spune Nini Dica, tatal si antrenorul tenismenului Nini Dica Jr.

Dupa cum ne-a dezvaluit tatal campionului, acesta va studia, mai departe, Managementul Sportiv, la o universitate din SUA (Clemson University), unde a fost acceptat ca bursier, in timp ce Antonia Pup va urma Istoria la Universitatea de Vest din Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply