FOCAR Covid-19. Prefectul judetului Olt, infectat cu coronavirus. Au fost testati pozitiv si 5 politisti de la IPJ Olt si 4 pompieri de la ISU Olt

Prefectul Florin Homorean, cinci politisti si patru pompieri sunt printre cele 17 persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus, in ultimele 24 de ore, potrivit unei informari a Institutiei Prefectului Olt, remisa, luni, AGERPRES.


Sursa citata ca a precizat ca luni au fost raportate 17 noi cazuri de COVID-19 in judet, iar numarul total a cazurilor inregistrate in Olt de la inceputul pandemiei a ajuns la 385.

Printre persoanele confirmate pozitiv sunt prefectul judetului Olt, dl Florin-Constantin Homorean, 5 cadre ale Inspectoratului Judetean de Politie Olt si 4 cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt”, mentioneaza sursa citata.

Dupa confirmarea infectarii prefectului cu virusul SARS-CoV-2, in Institutia Prefectului Olt s-a facut dezinfectie, a fost limitat accesul in zilele de 13 si 14 iulie si au fost anulate intalnirile care erau planificate sa fie organizate in institutie in aceste zile.

Totodata, 13 angajati ai Institutiei Prefectului Olt, care au intrat in contact cu prefectul, vor fi testati pentru COVID-19.

In judetul Olt, potrivit informarii privind situatia epidemiologica, dintre cele persoanele 385 de persoane infectate cu noul coronavirus de la inceputul pandemiei, 180 s-au vindecat, 101 sunt internate in spital, 54 au fost externate la cerere , 34 au refuzat internarea si sunt izolate la domiciliu, iar 16 persoane au decedat.

In ultimul ca de deces la un pacient cu COVID-19 este vorba de o femeie de 55 de ani, internata pe 7 iulie, care avea si alte afectiuni (diabet zaharat tip II, obezitate grad II, hemangiom cerebral operat si radiat, bronhopneumonie).

In judetul Olt, de la inceputul pandemiei, au fost recoltate 4.921 teste. (G.G.)

Leave a Reply