SF-uri de partid! Noua piata agroalimentara din Sag, patru mese de tabla inscriptionate cu numele comunei. “Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic au costat de 6 ori mai mult decat lucrarea finala!” UPDATE. Explicatia primarului Alin Rosu

Locuitorii din comuna Sag, localitate de la periferia Timisoarei, se pot mandri cu o noua piata agroalimentara, care a aparut, recent, in peisajul citadin sagetean. Piata cea veche (foto 2), formata din cateva mese de lemn, acoperite cu celofan, unde-si vindeau produsele taranii din zona, este in curs de demolare.


Primaria i-a notificat pe comercianti sa sparga gasca, la fel cum l-a notificat si pe deputatul Matei Suciu, care si-a construit un chiosc si o mica terasa, fara a avea autorizatiile necesare.

Dar, sa revenim la noua si moderna piata agroalimentara, plasata pe domeniul public, in apropierea stadionului de fotbal.

Locuitorii din Sag sunt nemultumiti si spun ca, desi suntem in anul de gratie 2020, noua piata poate fi comparata cu un mini-talcioc din primii ani de dupa Revolutie.

Patru cuburi de tabla, inscriptionate cu numele localitatii. Nimic mai mult, nici cele mai elementare anexe de infrastructura, adica o parcare, o sursa de apa si o toaleta, spun haterii care vad in spatele noii constructii, o stravezie afacere de partid…

“Contractul a fost atribuit firmei Euroengineering SRL Timisoara, reprezentata in calitate de administrator de un anumit Tudor Cosmin. Un baiat simpatic, cunoscut si pe la Bucuresti. A realizat majoritatea studiilor de fezabilitate anuntate pe SEAP de primariile PSD din Timis. La noi, la Primaria Sag, le-a cam luat pe toate. Inclusiv cel al gradinitei, care nu s-a mai construit, sau al reparatiei strazilor. Nu stim cine este in spatele acestei firme, posibil, vreun lider de prin PSD. Inainte se numea Eurofunction”, ne-a declarat un angajat al Primariei Sag.

Potrivit contractului de prestari servicii de proiectare nr. 1883/02.03.2018, SC Euroengineering Timisoara SRL-D, reprezentata de Tudor Cosmin, a incasat suma de 23.800 de lei pentru intocmirea proiectului tehnic “Construire piata agro-alimentara, in comuna Sag, jud. Timis”.

Lucrarea a fost achizitionata de pe SEAP, (DA15574549) din data de 16.02.2018. Pe contract apar numele primarului Flavius Rosu, a viceprimarului Luca Florin, al contabilei Cojocar Diana Florina, dar si avizul juridic al avocatului Mugurel Mitran. Pana aici, totul pare cat se poate de corect…

Probeleme au aparut, recent, cand, la coltul terenului de fotbal, au aparut patru mese de metal, cu coviltir, locatie care a fost prezentata ca fiind noua piata agroalimentara din comuna.

De altfel, cand anuntam ca locuitorii din Sag se mandresc cu noua realizare a primarului Flavius Rosu, afirmatia trebuia citita la modul peiorativ, intrucat oamenii se pregatesc de proteste in fata primariei…

“O firma care intocmeste studii de fezabilitate (SF) din birou, primeste pe banda rulanta contracte de la Sag. A inceput cu SF-ul unei gradinite, care nu s-a mai facut, desi se obtinuse finantarea de la guvern, a continuat cu trotuarele din comuna, unde nici macar nu existau, dar au trecut in documente – reparatie, si in final au facut un megastudiu in valoare de 20.000 de ron + tva + 6.000 + tva ridicare topo, in total vreo 6.000 de euro, pentru ca in final sa ne trezim cu patru tarabe vopsite, in valoare de 4.800 de lei. Adica, 1.000 de euro. Cred ca Primaria Sag este singura din tara, care plateste studii de fezabilitate de 6 ori scumpe decat lucrarea finala”, ne-a mai transmis un locuitor din comuna Sag, cu conexiuni importante in primaria locala.

Reamintim ca Flavius Rosu si-a anuntat candidatura opentru un nou mandat in fruntea comunei, fiind sustinut de ALDE, Pro Romania si PSD. Flavius Rosu nu a putut fi contactat, pana la aceasta ora, pentru a-si prezenta punctul de vedere vizavi de noul edificiul edilitar cu care se mandreste comuna Sag, insa vom reveni cu opinia sa imediat ce o vom obtine. (Vlad Enciu)

UPDATE: Intr-o explicatie publica postata pe reteaua de socializare a comunei, primarul Flavius Rosu i-a anuntat pe locuitorii din Sag ca piata de langa stadionul de fotbal este o constructie provizorie, pana va face piata adevarata, care va costa 130.000 de lei.

“Circula o noua mizerie pe grupurile de facebook. Legata de costurile meselor pentru piata agro de langa stadion. Piata proiectata nu are nicio legatura cu mesele respective, este un alt proiect. Adevarul este acesta: suma platita a fost de 4.800 de lei. Aceste mese au fost confectionate pentru a avea o varianta de urgenta pentru producatori. Pana la amenajarea unei piete adevarate, asa cum am dorit initial, dar nu a mai fost bugetata de Consiliul Local Sag. ACEA piata urma sa coste aproximativ 130.000 de lei. Dar nu a fost pusa in practica. Poate cu viitorul consiliu vom reusi!”.

One thought on “SF-uri de partid! Noua piata agroalimentara din Sag, patru mese de tabla inscriptionate cu numele comunei. “Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic au costat de 6 ori mai mult decat lucrarea finala!” UPDATE. Explicatia primarului Alin Rosu

  1. Inițial studiul in prima variantă realizată, prevedea o piață agroalimentara cu structură metalică, grupuri sanitare, spațiu exterior etc. O varianta ce ar fi avut suma de investiție de peste 400000 lei plus tva. Consiliul local nu a accept acesta variantă din lipsa fondurilor si s-a solicitat o a doua variantă mai ieftină.
    A doua variantă este mai simplă fără pereti perimetrali și realizată pe structură de lemn fară alte facilități, investiție ce are o sumă estimată de 130000 lei. Dar nici acesta nu a primit votul Consiliului Local.
    Cum a spus inainte dl. Primar achiziția acestor mese nu are nici o legătură cu proiectul mai sus menționat.
    Grădinița de ce se amintește tot in acest articol mincinos se referă la o grădiniță ce a obținut o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locala. Ministerul Dezoltarii finanțează execuția lucrărilor și intocmirea proiectului tehnic. Cheltuieliile privind studiu de fezabilitate, plata avizelor, consultanței, dirigințiilor de șantier și taxa ISC intră în atribuția UAT. Aceste cheltuieli ar fi trebuit aprobate și suportate de Comuna Sag printr -o Hotărâre de Consiliu Local privind cotă de cofinanțare. Acestă Hotărâre privind cota de cofinanțare nu a primit votul Consiliului Local, astfel finanțarea s-a pierdut.

Leave a Reply