BREAKING. Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, “masina de ucis destine”, a fost retinut de Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Este acuzat ca a “fabricat” dosarul Ghita-Ponta-Blair

Fostul procuror de la DNA Ploiesti, Mircea Negulescu, zis si „Portocoala”, a fost retinut, miercuri seara, de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) si dus in spatele gratiilor in Arestul Central al Politiei Capitalei.


Acuzatiile pe care procurorii SIIJ le sustin la adresa fostului coleg de sistem judiciar sunt de constituire a unui grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, fals si inducerea in eroare a organelor judiciare.

Masura a fost luata in legatura cu dosarul Tony Blair, in care Mircea Negulescu, care se autocaracteriza ca fiind o “masina de ucis destine”, l-a pus sub invinuire pe fostul premier si actualul lider al Pro Romania, Victor Ponta.

Dosarul Ghita-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploiesti la data de 6 septembrie 2016.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influentei ori autoritatiiin scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” si „complicitate la infractiunea de spalare de bani”, iar Sebastian Ghita pentru „spalare de bani”.

DNA Ploiesti, prin procurorul Negulescu, a reclamat faptul ca Ghita ar fi finantat cu 220.000 de euro vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blairin 2012 cu scopul de a-i crea imagine si capital politic lui Victor Ponta, pe atunci lider PSD, in contextul alegerilor europarlamentare si generale din acel an.

S-ar fi eludat astfel legislatia finantarii campaniilor electorale. Totul ar fi fost justificat legal sub forma unor contracte intre oamenii lui Ghita si un ONG apropiat de Ponta, care a organizat vizita lui Blair.

In schimbul „foloaselor necuvenite”, Ponta l-ar fi lasat pe Ghita sa candideze din partea PSD intr-un colegiu bun (Blejoi-Prahova), asa ca acesta a ajuns in Parlament fara emotii. In 2016, DNA Ploiesti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghita, pana la concurenta sumei de 220.000 euro, in dosarul „Tony Blair”.

Reamintim ca procurorul Portocala a fost trimis, deja, in judecata, fiind acuzat ca a fabricat dosarul „Ghita-Ponta”. El ar fi influentat declaratiile martorilor, inducand in eroare  organele judiciare. Procurorul Negulescu „ar fi fortat mai multi martori sa dea declaratii false, astfel incat sa poata acuza de evaziune fiscala o anumita persoana”, conform Parchetului General. (V.E.)

Leave a Reply