LIBER. Fostul procuror DNA Mircea Negulescu scapa de arestare preventiva, in ciuda eforturilor SIIJ de a-l trimite dupa gratii

Dupa o noapte petrecuta in arestul Politiei Capitalei, fostul procuror DNA Mircea Negulescu – “masina de ucis destine”, cum se autocaracteriza, candva – a fost prezentat judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva.


Acesta este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni in dosarele pe care le-a “fabricat” pe baza de probe false, respectiv cercetare abuziva (6 infractiuni), represiune nedreapta (4 infractiuni), instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, fals intelectual, abuz in serviciu (4 infractiuni) si constituirea unui grup infractional.

In ciuda probelor prezentate de procurorii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, Mircea Negulescu, zis si Portocala, a fost lasat in libertate, fiind plasat sub control judiciar. Hotararea instantei nu este definitva.

In iulie 2019, Mircea Negulescu a fost trimis in judecata alaturi de fostul sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea, pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care represiune nedreapta si cercetare abuziva, parte vatamata in dosar fiind fostul deputat Sebastian Ghita. (V.E.)

Leave a Reply