Un nou focar Covid-19 in Timis! Peste 30 de credinciosi din Faget au fost infectati cu coronavirus in timpul unei adunari religioase

Ancheta epidemiologica declansata de Directia de Sanatate Publica Timis in orasul Faget, dupa ce mai multe persoane care au participat la o adunare organizata de pastorii unui cult religios au inceput sa aiba simptome specifice infectarii cu coronavirus.


Potrivit unui localnic care a aflat, cu surprindere, ca Fagetul a devenit noul focar de Covid-19 din Timis, mai multe persoane care au participat la evenimentul religios au fost contactii unui barbat in varsta de 57 de ani, patronul unui local din oras, care avea simptomele infectarii cu noul coronavirus, dar nu s-a prezentat la spital pentru test si internare.

Infectia s-ar fi transmis in timpul procesiunii religioase, care s-a desfasurat in aer liber, insa credinciosii nu au respectat distantarea sociala. Din acest motiv, mai multe persoane ar fi ajuns la ATI, la Spitalul “Victor Babes”.

Primele rezultate ale testelor efectuate de DSP Timis au relevat faptul ca, deocamdata, circa 30 de persoane ar fi infectate cu noul coronavirus, motiv pentru care, pe retelele de socializare, s-a cerut izolarea intregii localitati. (G.G.)

Sursa foto: arhiva

One thought on “Un nou focar Covid-19 in Timis! Peste 30 de credinciosi din Faget au fost infectati cu coronavirus in timpul unei adunari religioase

Leave a Reply